Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen: Ha bárki rosszat szól, kárt tettem volna benne

Verstappen: Ha bárki rosszat szól, kárt tettem volna benne

Motorsport
Daniel Ricciardo nem szándékosan hergelte csapattársát a mexikói pole-ja utáni ünneplésével, és meg is érti a reakcióját. Max Verstappen eközben elismerte, fel tudott volna robbanni dühében.

Kanadában csak viccből jegyezte meg, hogy lefejeli azt, aki még egy kérdést föltesz a korábbi versenyeken elkövetett hibáiról, a Mexikói Nagydíj időmérő edzése után viszont volt olyan idegállapotban Max Verstappen, hogy meg is tegye ezt. Kevesebb mint 3 századdal maradt le a pole pozícióról és arról, hogy minden idők legfiatalabb edzéselsője legyen, ráadásul mint azt apja, Jos Verstappen utólag elárulta, mérgét az is csak tovább növelte, hogy az őt ennyivel legyőző csapattársa, Daniel Ricciardo „úgy ünnepelt, mintha világbajnokságot nyert volna”.

Jos megjegyezte, a dühös Max a legjobb Max, a szombati kudarc hozta ki fiából a győzelmet érő csúcsteljesítményt a másnapi versenyen, melynek már a rajtjánál agresszíven az élre állt. Verstappen Brazíliában elismerte, valóban rendkívül mérges volt a kvalifikáció után. „Főként a motorral kapcsolatos problémák miatt voltam dühös. Azon a hétvégén egyértelműen én voltam a leggyorsabb, csak abban a hetvenöt másodpercben nem. Szó szerint elegem volt. És természetesen minden apróság, ami ehhez hozzájött, csak még mérgesebbé tett. Szerintem kárt tettem volna valakiben, ha bármi rosszat is szól az időmérő után, annyira mérges voltam. Minden apróság csak rontott a helyzeten” – nyilatkozta.

Ricciardo megúszta az atrocitást, ám nem is vette magára a dolgot, sőt meg is értette csapattársát. „Őszintén szólva nem is tudtam, mi történik. Azt láttam, hogy Max nagyon csalódott volt a sajtótájékoztatón, érezni lehetett rajta, hogy nem boldog. De nem hinném, hogy ez ellenem irányult volna. Ha valaki közel kerül élete első pole-jához, és minimális különbséggel elveszíti azt, az érthetően dühös. Én is az lettem volna. Ha az ő helyében így veszítettem volna, én is így éreztem volna, függetlenül attól, hogy az első pole-omról volt-e szó, vagy sem. Egyszerűen versengő típusok vagyunk. Szóval semmi személyest nem látok ebben, nem én húztam őt föl. Egyszerűen rendkívül boldog voltam, mert nehéz év ez számomra, és én voltam az esélytelen, aki megpróbálta, és nagyon fel voltam tüzelve” – magyarázta az ausztrál.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo ünneplése csak tovább hergelte Max Verstappent (Fotó: XPB)

Verstappen kiemelte, az a gondolat nem foglalkoztatta, hogy talán az utolsó esélyét szalasztotta el a pole-rekord megdöntésére. „Nem igazán érdekelt, hogy én legyek a legfiatalabb pole-szerző. Nem hinném, hogy mondjuk Lewist (Hamilton) érdekli, hogy nem ő a rekorder, hiszen van öt bajnoki címe. Ez nem nagy dolog. A cél a pole-ért való csata volt, és előtte nem volt rá ekkora lehetőségem. Voltak időmérők, amiket nagyszerűnek éreztem, de általában a harmadik-ötödik helyek jöttek ki belőlük. Ennek ellenére jónak éreztem őket. Ezt viszont borzalmasnak, és ráadásként még ilyen kis különbséggel is vesztettem…”

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak