Magnussen: Nem voltunk elég tapasztaltak az autóhoz

A csapat dán versenyzője, Kevin Magnussen úgy érzi, a Haas azért nem tudta kihozni a legjobbat idei autójából, mert fennállásának harmadik évében még mindig tapasztalatlanabb, mint a királykategória többi istállója.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Hiába a Forma–1 legfiatalabb csapata, a Haas idén harcban volt a Renault-val a gyártók bajnokságának negyedik pozíciójáért, lemaradásuk azonban mostanra 30 pontosra hízott, pedig az év második felében többször a franciák előtt tudtak végezni. Útjuk során azonban több kizárással, és a vártnál gyengébb hétvégével is szembe kellett nézniük.


Magnussen úgy érzi, az autón önmagában elég jó lett volna a negyedik hely megszerzéséhez, csapatuk viszont még mindig fiatal ahhoz, hogy folyamatosan kihozza belőle a legjobbat. Persze a dán ennek ellenére is büszke idei teljesítményükre.


Motor Racing - Formula One World Championship - Brazilian Grand Prix - Practice Day - Sao Paulo, Brazil


„Nyilván jobb lenne, ha meglennének az elhullajtott pontok” – nyilatkozta. „De ez van. Ilyenek a szabályok. Megpróbáltuk, de nem jött össze a dolog. Annyira nem nagy csapás ez” – utalt az elveszített fellebbezésre a monzai kizárás ellen. „Persze kicsit zavaró lesz, ha nyolc ponton belül leszünk a Renault-hoz képest. De ez van. Nem fogunk panaszkodni. Mindent megteszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki a lehetőségeinkből az utolsó két futamon” – hangsúlyozta.


Noha nem tűnik könnyen elérhetőnek, a Haas biztos, hogy nem fogja elengedni a negyedik hely esélyét, amíg matematikai esélye van, hiszen több millió dollár a tét (az év végi pénzosztásnál több jut annak, aki előbb végez). „Ez fontos, hiszen a nyereményt fel tudjuk használni az autónk fejlesztésekor. De azt hiszem, idén mindenképp jó munkát végeztünk” – magyarázta.


„Az autó teljesítménye elég jó volt ahhoz, hogy a negyedik helyen végezzünk vele, de nem tudtuk megfelelően kihasználni. A csapatunk még mindig nagyon új, és szerintem a többiek még mindig túlsúlyban vannak a tapasztalatok terén. Az autónk egy kicsit túl jó volt a tapasztalatunkhoz mérten” – ismerte el őszintén. „De ez is csak azt mutatja, micsoda tehetséggel és potenciállal bír a csapat. Idén még több tapasztalatot szereztünk, minimalizáljuk a hibákat és következetesebbé válunk, hogy aztán a megérdemelt pozíciókért küzdhessünk” – zárta gondolatát.
Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)