Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Hamilton még messze van Schumachertől

Vettel: Hamilton még messze van Schumachertől

RaceFans, Speedweek
Egyelőre nem érzi úgy Sebastian Vettel, hogy Lewis Hamilton komoly veszélyt jelent Michael Schumacher rekordjaira- Ő viszont már a hétvégén átadhat egyet a múltnak.

Két világbajnoki cím és 20 futamgyőzelem választja el Lewis Hamiltont a Forma–1 nagy rekordhalmozójától, Michael Schumachertől. Mexikói bajnokká avatása után máris arról kezdett találgatni a szakma, vajon aktuális szerződése 2020-as lejártáig beérheti-e mercedeses elődjét a ranglistákon. Többek szerint ez mostantól számára már reális célkitűzés – Nico Rosbergtől Nigel Mansellen és Jackie Stewarton át sokan tartják őt erre képesnek.

Nagy ellenfelét, a Schumacherre példaképként és barátként is tekintő Sebastian Vettelt is megkérdezték arról, szerinte Hamilton utoléri-e honfitársát, ám ő úgy véli, még mindig korai lenne erről találgatni. „Lehet hasonlítgatni a mi teljesítményünket más versenyzőkéhez, de minden korszak más. Talán Michael generációjával még könnyebb az összevetés, de messzebbre menve már nehéz. Nem is tudom, szerintem sok múlik azon, hogy az elkövetkező években mennyire lesz versenyképes Lewis. Képtelenség jósolni, de még mindig úgy vélem, hogy Michael rekordjai elég messze vannak” – nyilatkozta a ferraris, aki 52 futamgyőzelmével a harmadik a 91-nél tartó Schumacher és a 71.-nél járó Hamilton mögött.

A rekorddöntéseken egyelőre a friss ötszörös bajnok sem gondolkodik sokat. „Még azt sem tudom, hogy egyáltalán meddig fogok versenyezni. Nincs garancia arra, hogy a jövőben is ilyen sok futamot fogunk nyerni, mint a legutóbbi szezonokban” – intett óvatosságra.

Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Schumacher egyik rekordja viszont már ezen a hétvégén a múlté lehet, és nem is Hamilton, hanem Vettel jóvoltából. Ha a német legalább 12 körön keresztül az élen áll vasárnap, megelőzi a pályafutása során Interlagosban összesen 236 kört az első helyen befejező honfitársát.

Ez és Hamilton eredményei őt persze most, a bajnoki vereség után két héttel aligha foglalkoztatja. Vettel mindazonáltal nagyon sportszerűen viselkedett Hamiltonnal és a Mercedesszel Mexikóban, mindkettejüknek külön gratulált a győzelemhez, amivel sokan előtte is kalapot emeltek. „Nyilván nem jó érzés veszíteni, de ha már megtörténik, számomra tejesen természetes, hogy tiszteled a másikat. Ez is hozzátartozik a játékhoz. Vannak nagyobb dolgok is az életben annál, mint amit a pályán csinálunk, de számunkra ezek a legnagyobbak, mert az életünk meghatározó részét képezik. Szóval én ezt természetes magatartásnak tartom, el kell ismerni a másikat, ha jobb volt nálad” – mondta gesztusáról.

Borítókép: Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak