Musorujsag
Élő Eredmények

FIA: Nem olyan nagy ügy Verstappen és Ocon esete

FIA: Nem olyan nagy ügy Verstappen és Ocon esete

Autosport
Egymásnak ugrottak, mindenki megkapta a maga büntetését, az FIA szerint nincs szükség további béketárgyalásokra Max Verstappen és Esteban Ocon között.

Esteban Ocon 10 másodperces „stop and go” büntetést kapott Brazíliában a Max Verstappennel történt ütközéséért, holland ellenfelét pedig két nap közmunkára ítélte az FIA a leintés utáni lökdösődésért. Arról egyelőre nincs hír, pontosan milyen társadalmi munkára kötelezi a Red Bull versenyzőjét a szövetség, ám Charlie Whiting versenyigazgató azt elárulta, hogy ítéleteikkel ők lezártnak tekintik a fiatalok ügyét.

„Már sort kerítettünk az elbeszélgetésre, a bírák pedig egyértelművé tették az álláspontjukat” – nyilatkozta a brit, jelezve, további párbeszédet nem éreznek szükségesnek. Szerinte eleve érdemes a helyén kezelni az ügyet. „Legyünk realisták! Ilyesmi már számos alkalommal történt a múltban is, ezt mind tudjuk. A mostani nem is volt annyira komoly, még ha a fizikai kontaktust minden formában el is utasítjuk” – utalt a mérlegelésnél látott veszekedésre.

A Red Bull korábbi versenyzője, Mark Webber nem Verstappent, hanem az FIA-t kritizálta a futam után közösségi oldalán, mivel szerinte fölöslegesen vonta felelősségre Verstappent. Feltett egy korábbi videót, amelyen ő löki meg az éppen interjút adó Jenson Buttont, aki erre hátranézve elmosolyodik. Az ausztrál mellé írta: „Egy vad eset a múltból… Közösségi munka??!! Láttam már rosszabbat is az óvodában. A bírák és az FIA kiölik az érzelmeket.”

A hollandot apja és főnöke, Christian Horner is védelmébe vette – utóbbi  a futam után arra is utalt, hogy sima lökdösődésnél komolyabb atrocitást is el tudott volna képzelni Verstappentől a történtek súlyosságának ismeretében. Whiting erre csak annyit mondott: „Nem szép ilyesmit hallani, de a pillanat hevében történt. Éppen elvesztettek egy versenyt, amit vélhetően megnyertek volna. Megértem az efféle megnyilvánulásokat.”

Borítókép: Max Verstappen és Esteban Ocon (Fotó: Red Bull)

További tartalmak