Musorujsag
Élő Eredmények

Kétnapos F1-es tesztet kapott a Sauber versenyzőnője

Kétnapos F1-es tesztet kapott a Sauber versenyzőnője

Sauber
A mexikói filmes napja után újabb Forma–1-es tesztre kap lehetőséget a Saubertől női fejlesztőversenyzője, Tatiana Calderón.

A kolumbiai versenyzőnő az F1-es Mexikói Nagydíjat követő Pirelli-teszten ült először Forma–1-es autóba, az idei Sauberrel egy 100 kilométeres filmes napot teljesített bemutatóabroncsokon. Ez volt az első tapasztalata a királykategóriás autóval, de nem az utolsó!

A Sauber bejelentette, Calderón újabb tesztlehetőséget fog kapni, a következő alkalomnak máris megvan a helyszíne és az időpontja: ezen a hétvégén szombaton és vasárnap is a Ferrari tesztpályáján, Fioranóban fog volán mögé ülni. Ezúttal a tesztkorlátozások miatt viszont egy korábbi autót, a még V8-as motorral fölszerelt 2013-as Sauber C32-est vezeti.

„Örömmel biztosítunk Tatiana számára egy kétnapos tesztet Fioranóban. Meggyőzte a csapatot az elhivatottságával, az figyelmével és a képességeivel az előző promóciós eseményen. Meggyőződésünk, hogy Tatianában megvan mindaz, ami a legmagasabb szinten szükséges, és már várjuk, hogy kiderüljön, hogyan fejlődik, ha több tapasztalatra tesz szert” – nyilatkozta a Sauber csapatfőnöke, Frédéric Vasseur.

„A múlt hónapban megejtett debütálásom után elég gyorsan újra Forma–1-es autóba ülhetek. A következő lépés még különlegesebb lesz, hiszen két teljes napon át tesztelhetem a Sauber C32-Ferrarit. Izgalmas lesz tapasztalatot szerezni, még többet megtanulni ezekről az autókról. Már nagyon várom, hogy együtt dolgozzunk, fejlődjünk a csapattal. Hálás vagyok a Saubernek, hogy megadják nekem ezt a lehetőséget, és hogy hisznek a képességeimben” – fogalmazott Calderón, aki a hírek szerint 2019-ben a Forma–2-be vágyik.

Női versenyzőnek legutóbb a Williams F1-es csapata adott többszörös lehetőséget az F1-es tesztre, Susie Wolff Grove hivatalos fejlesztőversenyzője volt, aki több szabadedzésen is részt vett, emellett folyamatos segítséget jelentett a szimulátoros munkában is.

Borítókép: Tatiana Calderón (Fotó: Sauber)

További tartalmak