Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez: Az új tulajdonossal szintet léphetünk

Pérez: Az új tulajdonossal szintet léphetünk

GMM
A Force India versenyzője, Sergio Pérez reméli, csapata az új tulajdonosoknak köszönhetően magasabb szintre léphet, és a folytatásban versenyképesebbek lesznek, mint eddig bármikor az istálló történelme során.

Hiába volt a Force India az elmúlt években a középmezőny legerősebb csapata, és kapott ennek megfelelően több pénzt a bevételek elosztásakor, az idei szezon elején komoly anyagi gondokkal szembesült: a Magyar Nagydíj előtt csődeljárás alá kerültek, és fennmaradásukat is csak annak köszönhetik, hogy a Lawrence Stroll vezette befektetői csoport fölvásárolta őket.

Bár a tulajdonosváltást követően egy jogi ügy miatt lenullázták a csapat pontjait, azóta sikerült fölzárkózniuk a hetedik helyre, és az előttük álló McLarentől is csak 14 ponttal maradnak el. Ezt részben annak köszönhetik, hogy a kanadai érkezése után újraindultak a fejlesztések.

Lawrence Stroll (Fotó:XPB) Lawrence Stroll (Fotó:XPB)

Strollról többször elmondták már, komolyan veszi az F1-es szerepvállalást és szeretne előrelépni a Force Indiával. A csapatfőnök úgy érzi, erre minden esélyük meglesz, és a jövőre az istállóval hatodik évét kezdő Sergio Pérez sem kételkedik ebben. „Nagy lesz az eltérés” – kezdte a mexikói. „A csomagunk erős, viszont csak a szezon későbbi szakaszában készült el. De kiindulási alapnak nagyon jó, és komoly különbséget hozhat majd” – folytatta.

„Semmit sem akarok elvitatni a csapat érdemei közül. Az adott körülmények között sikeresek voltunk. Az elmúlt két évben mi voltunk a legjobbak az üldözők közül. Többször negyedikként végeztünk. Most komolyak az elvárásaink. Azt hiszem, hogy az új beruházásoknak köszönhetően egy új szintre lépünk majd. Remélem, megtesszük a következő lépést” – magyarázta.

„Lawrence készen áll arra, hogy felemelje a csapatot a következő szintre. Ennek pedig az első háromnak kell lennie. Nagy költségvetésű csapatok ellen kell harcolni, de a megfelelő befektetésekkel szerintem szép jövő várhat ránk. Optimista vagyok, hogy már a következő szezonban előreléphetünk. Lawrence is magabiztos és optimista. Hisz abban, amit vásárolt. Szeretnék részt venni a csapat életének új fejezetében, hiszen ígéretes jövő előtt állunk” – zárta gondolatát.

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak