Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly: A generációváltás jót tesz az F1-nek

Gasly: A generációváltás jót tesz az F1-nek

RaceFans
A jövőre már a Red Bull-lal versenyző Pierre Gasly szerint a Forma–1-nek jót tesz a jelenleg is zajló generációváltás, hiszen tehetséges fiatalok jutnak lehetőséghez, és a szurkolók érdeklődését is felkelthetik az új arcok, a teljesen átalakuló rajtrács.

Noha az új generáció egyik legjobbjának tartott Esteban Ocon könnyen „kispadra” kerülhet 2019-ben, és emiatt sok szó esett arról, nem egyszerű a fiatalok helyzete a királykategóriában, eközben több ifjonc is élete nagy lehetősége előtt áll: Pierre Gasly jövőre a Red Bull versenyzője lesz, Charles Leclerc pedig a Ferrarinál vághat neki második teljes szezonjának.

Eközben két Forma–2-es tehetség (a McLarennél debütáló Lando Norris és a Williams által szerződtetett George Russell) is elkezdheti királykategóriás pályafutását, egy harmadik pedig szintén az F1 kapujában ácsorog (a hírek szerint Alex Albon a fő esélyes a Toro Rossónál).

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Egyértelmű tehát, hogy ismét egy generációváltás kellős közepén vagyunk, ami Gasly szerint nemcsak a fiatalok számára pozitív, hanem az egész sportág profitálhat belőle. „Őszintén mondom, nagyon jó generációt alkotunk Charles-lal és Estebannal, hiszen már 2005 óta együtt versenyzünk. Mivel régóta egymás ellen versenyzünk, tudjuk, hogyan hozzuk ki a legjobbat magunkból, hogy legyőzzük a másikat. Ez nagyon jó, hiszen így mind magasabb szintre érhetünk” – nyilatkozta a francia.

Ezen felül úgy érzi, az új arcok érkezése új nézőket is hozhat, vagy visszacsalogathat olyan szurkolókat, akik korábban elpároltak az F1-től. „Olyan új srácokat is láthatunk majd, mint Lando, vagy George. Egy teljesen új generáció érkezik az F1-be. Azok, akik az előző 5 évben nem követték az F1-et, talán jövőre, vagy két év múlva újrakezdik, hiszen a rajtrács átalakul” – magyarázta.

Persze a generációváltás több népszerű, jól ismert pilóta búcsújával jár, Gasly szerint azonban mindezt jól ellensúlyozza a frissesség, amit a fiatalok hoznak. „Nagyon jó dolog, hogy új arcok érkeznek az F1-be. Mindannyian ambiciózusak vagyunk, nagyon jól tudjuk, mit akarunk elérni, és szerintem ez remek. Együtt nőttünk fel a kisebb szériákban, és most már a legmagasabb szinten harcolunk egymással. Remélhetőleg ez a következő években is folytatódik majd” – fogalmazott.  

George Rusell és Lando Norris (Fotó: XPB) George Rusell és Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak