Musorujsag
Élő Eredmények

Ericsson megmutatná, mit veszít vele a Sauber

Ericsson megmutatná, mit veszít vele a Sauber

Motorsport
A jövőre már az IndyCarban versenyző Marcus Ericsson meg szeretné mutatni a Saubernek, mit veszít azzal, hogy 2019-ben csak tesztpilótaként alkalmazza. Bár örömmel visszatérne az F1-be, a svéd el tudja képzelni, hogy hosszabb ideig Amerikában marad…

A Sauber a mezőny legtapasztaltabb versenyzőjének, Kimi Räikkönennek és egyik újoncának, Antonio Giovinazzinak a kettősével vág neki a 2019-es szezonnak, Ericsson pedig – aki többször elmondta, megérti, hogy a svájciak lecsaptak Räikkönenre, és elfogadja, hogy a másik ülés a Ferrari védencéé lett – az IndyCarban érdekelt Schmidt Peterson-csapat pilótája lesz.

A svéd még nem tett le arról, hogy kitérője után visszatérhet az F1-be, és miután Brazíliában pályafutása legjobb kvalifikációs eredményét szállította (hetedik lett az időmérőn), kijelentette, fontos, hogy erősen zárja 2018-at, ezzel üzenve főnökeinek.

Marcus Ericsson és Charles Leclerc (Fotó: XPB) Marcus Ericsson és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

„Nem szeretném bezárni az ajtót az F1 előtt, de most Amerikába megyek, már nagyon várom ezt az új kihívást, és el tudom képzelni, hogy hosszabb ideig ott maradok” – nyilatkozta. „De nem akarom lezárni az F1-et. Éppen ezért fontos, hogy bármikor, amikor pályára gurulok, megmutassam, mire vagyok képes. A szezon végén távozom, és meg akarom mutatni a csapatnak, mit veszítenek ezzel. Keményen dolgozom majd, hogy a pályán és azon kívül is jó munkát végezzek, és megmutassam, milyen jó vagyok” – tette hozzá magabiztosan.

Bár a brazíliai időmérős eredményt végül nem tudta értékes pontokra váltani (a rajtnál koccant egyik ellenfelével, autójának pedig megsérült a padlólemeze), és a szezon során többnyire elmaradt csapattársától, Charles Leclerc-től, Ericsson élvezte a 2018-as szezont, melynek második felében a Sauberrel már többször a pontszerző helyezésekért harcolhatott. Ez pedig valódi felüdülés volt számára az előző nehéz évek után.

„Volt egy szezon, a 2015-ös, de annak is csak az első fele, melyben harcolhattunk, később viszont már akkor is szenvedtünk. A többi Forma–1-es szezonomban a mezőny végén voltunk, és nem igazán küzdhettem másokkal. Idén viszont végre volt valami. Egész évben versenyezhettem másokkal. És harcolhattam. Visszatérhettem a csatákba versenyzőként is. Ez szerintem nagyon sokat segített abban, hogy egész évben folyamatosan javulni tudjak, és egyre jobb teljesítményt nyújtsak” – zárta gondolatát.

Marcus Ericsson (fotó: MTI/EPA) Marcus Ericsson (fotó: MTI/EPA)
Borítókép: Marcus Ericsson (Fotó: XPB)

További tartalmak