Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen és Vettel Verstappenékről: Nem férfiak, fiúk!

Räikkönen és Vettel Verstappenékről: Nem férfiak, fiúk!

FIA
Jól mulatott Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen a két interlagosi kiskakas, Max Verstappen és Esteban Ocon civakodásán, ám a négyszeres világbajnok így is védelmébe vette őket.

„Hogyan viszonyultok egymáshoz versenyzőként és férfiként?” – kérdezte a Brazil Nagydíjat eldöntő balesetének két érintettjét a BBC riportere az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján, amire a közöttük helyet foglaló Kimi Räikkönen mosolyogva pontosított: „Fiúk!”

A férfiből lefokozott Max Verstappen értette a célzást, és nevetett, ám olyan jól aligha szórakozott, mint a mezőny korelnöke és csapattársa, a jobbján ülő Sebastian Vettel. Ahogyan Verstappen és Esteban Ocon kóstolgatta egymást, többször is elmosolyodtak, aztán elérték, hogy az ő véleményüket is kikérjék az esetekről, vagyis a versenyen történt ütközésről és az utána látott lökdösődésről.

„Utólag láttam csak” – mondta Räikkönen. „A fiúk már csak fiúk, néha megesik az ilyesmi… Nem hinném, hogy bármi rossz történt volna. Talán egyesek szemében igen, ha a teljes képet nézzük, talán nem ez volt a legnagyszerűbb, ami történhetett, de ez nem a világvége. Megesik.”

Vettel elsőre titokzatosan csak annyit mondott: „Van véleményem, de nem vagyok biztos benne, hogy el kéne mondanom.”

Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Ezzel persze csak fokozta az újságírók kíváncsiságát, így később újra megkérdezték, mit gondol a fiatalok kakaskodásáról. „Végső soron elég egyszerű: mindannyiunknak vannak érzelmei, mert emberek vagyunk, és mindkét irányban érezhetünk. Amikor valami nagy dolog történik, teljes az öröm, boldog vagy. De van, hogy nem vagy az, magad alatt vagy” – ecsetelte.

„Az világos, hogy itt mi mind harcolunk valamiért, és azt nem tudom, mindez számotokra (az újságírókat szólatottameg) mennyit jelent, mert ti többnyire csak nézői vagytok ennek, nekünk viszont ez az életünk. Mindannyian kölyökként kezdtünk gokartozni, hogy egyszer a Forma–1-be kerülhessünk. Ez volt az álmunk, hogy itt versenyezzünk, a győzelemért küzdjünk, valami komoly tétért. Ez nem olyan, mint hogy kapsz egy szelet süteményt, ha jól ment valami, és nem kapsz, amikor nem ment jól. Itt nagy a tét, és ez megmagyarázza az érzelmeket, amik a sportág velejárói. Mindig így lesz. Vannak helyzetek, amikor utólag van lehetőség megbeszélni ezt. Magam is voltam ilyen helyzetben, de mi mind tisztában vagyunk vele, hogy a mérleg nyelve hol erre, hol arra billen” – mutatkozott megértőnek a ferraris.

Ami a saját hasonló helyzeteit illeti, őt is kritizálták már hevessége miatt. 2016-ban mexikói rádiós dühöngéséért kapott megrovást az FIA-tól, 2017-ben pedig azért, mert dühében belehajtott Lewis Hamiltonba Bakuban.

Esteban Ocon és Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Esteban Ocon és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak