Musorujsag
Élő Eredmények

Vandoorne néha érezte a McLaren támogatásának hiányát

Vandoorne néha érezte a McLaren támogatásának hiányát

GMM
A Forma–1 mezőnyéből kiszoruló Stoffel Vandoorne elhintette, a McLaren csapatpolitikája és támogatásának hiánya is közrejátszott abban, hogy csalódást keltően zárta második királykategóriás szezonjához, ami miatt távoznia is kellett az istállótól.

Vandoorne a jövő egyik legnagyobb ígéreteként érkezett a Forma–1-be, két gyengébb szezont követően viszont dicstelenül távozott onnan (a Mercedes szimulátoros tesztversenyzőjeként valamelyest még kapcsolatban marad a kategóriával, autóba viszont a következő hónapokban valószínűleg már nem ül), és igazolt a Forma–E-be.

Gyengélkedéséről, és annak okairól sokat cikkeztek már, hiszen a juniorkategóriákban elért sikerek után valóban meglepő volt, hogy az F1-ben két év alatt sem tudtam felvenni a ritmust. Új „adalékként” a pilóta elhintette, ez a McLarentől érkező támogatás hiányának is köszönhető…

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

„Nem láttátok azt, mi történik a színfalak mögött. A sok politikát” – nyilatkozta sokat sejtetően a La Derniére Heure című belga napilapnak. „Nem mondhatok el mindent, de talán el tudjátok képzelni. Ami engem illet, semmit sem bánok, hiszen a lehető legjobb munkát végeztem, ami csak tőlem telt” – hangsúlyozta a fiatal belga.

„Amit a legtöbbször hiányoltam bizonyos pillanatokban, az a csapattól érkező bizalom volt. Nem egyszerű mindig a legjobbat nyújtani, a legjobb teljesítményt hozni, amikor tudod, hogy ők eközben más versenyzőkkel is tárgyalnak. De nem adtam fel, és néhány erős versennyel zártam a szezont” – folytatta.

Vandoorne vasárnap már elköszönt az F1-től, és többször kijelentette, egyelőre új kihívására szeretne összpontosítani. Hogy aztán később lesz-e visszaút számára? Arra egyelőre ő maga sem szeretne tippelni. „Nem tudom. Az élet azonban néha meglep. Szóval lehet, hogy még találkozunk” – mondta.

Stoffel Vandoorne (fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (fotó: XPB)
Borítókép: Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

További tartalmak