Hamilton tovább száguld: egy Yamahát tesztelt a hétvégén

A hétvégén egy tesztnap erejéig négyről két kerékre váltott Lewis Hamilton: az ötszörös világbajnok egy Yamahával száguldozott Jerezben. Az ismerkedés nem volt problémamentes, hiszen egy kisebb bukást is elszenvedett.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Egy héttel a 2018-as Forma–1-es világbajnokság szezonzáróját követően Hamilton Jerezbe utazott, ahol a múlt héten a MotoGP és a superbike-világbajnokság mezőnye is tesztelt. Miután véget ért a munka, a Yamaha és egy közös szponzor jóvoltából a Mercedes klasszisa is kipróbálhatott egy versenymotort, mégpedig a superbike-világbajnokságban használt R1-est.


Hamilton a japánok két igazolt versenyzőjével, Alex Lowesszal és Michael van der Markkal körözött a spanyol pályán egy teljesen feketére festett kétkerekűvel (maga Hamilton is igyekezett „láthatatlan maradni” fekete sisakjában és bőrruhájában).


Egy valami azonban akkor is árulkodó lett volna, ha ő maga nem ad hírt a motorozásról közösségi oldalán, a rendelkezésére bocsátott R1-eseken ugyanis ott virított rajtszáma: a 44-es. Ami magát a motorozást illeti, Hamilton olasz és brit források szerint sem úszta meg esés nélkül a kalandot: a hetes kanyarban elveszítette uralmát a motor felett.
 

Szerencsére a bukást sértetlenül megúszta, sőt később vissza is térhetett a pályára, hogy folytassa a száguldozást. Arról egyelőre nincs információ, a nap során hány kört teljesített, és – ha egyáltalán mérték az idejét, és ő sem csak szórakozásként fogta fel a tesztet – milyen időket futott.


Az ötszörös világbajnok motorozás iránit szenvedélye nem újdonság, a múltban ugyanis többször elmondta, rendszeresen követi a MotoGP eseményeit, az F1-es versenypályákra gyakran kétkerekűjével érkezik, tavaly pedig az MV Agusta márkanagykövetévé vált. Tavaly pályára is gurult már: a MotoGP-ből ismert Cal Crutchlow-val motorozott egy kaliforniai eseményen.