Pérez elismerte, sosem volt jóban Oconnal

Sergio Pérez elismerte, bár elismerték egymás tehetségét, Esteban Oconnal sosem jöttek ki jól egymással az elmúlt két évben, míg csapattársak voltak a Force Indiánál. Ami az új márkatársat, Lance Strollt illeti, a mexikói látja a potenciált a fiatal pilótában.

Esteban Ocon és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Az elmúlt években a Force India kettőse szállította az egyik legkiélezettebb, legizgalmasabb házon belüli összecsapást a királykategóriában, hiszen miután a tapasztalatlan Ocon felvette az F1 ritmusát, sokszor megszorongatta Pérezt. Küzdelmük többször ütközéssel végződött, megnehezítve ezzel a vezetőség dolgát, akik „kényszerűségből” nem egyszer csapatutasítást is alkalmaztak miattuk.


Most, hogy Ocon távozott az átalakulóban lévő istállótól (ő jövőre a Mercedes tesztpilótája lesz), Pérez elismerte, sosem volt felhőtlen a viszonya a franciával, akivel – túl az említett kakaskodásokon – valahogy a pályán kívül sem találták meg a közös hangot.  


„Őszintén mondom, sosem volt a legjobb a viszonyom vele” – felelte, amikor az Ocon mellett töltött évekről kérdezték. „Mindketten profi versenyzők vagyunk, az autón kívül viszont nem sok időt töltöttünk egymással, szóval a kapcsolatunk eléggé lapos volt. Ezt mondtam a korábbi csapattársaimmal kapcsolatban is. Ez a kapcsolat sokkal inkább felszínes” – magyarázta.
Esteban Ocon és Sergio Pérez (Fotó: XPB) Esteban Ocon és Sergio Pérez (Fotó: XPB)


„Vannak versenyzők, akik nem tudják kettéválasztani a versenyzést, és az azon kívüli életet. Mindenki más ebben a tekintetben” – folytatta, majd elhintette, most, hogy Ocon elhagyta a csapatot, változhat a viszonyuk, sőt akár barátságot is köthetnek. Hiszen erre is volt már példa pályafutása során. Előző csapattársával, Nico Hülkenberggel például jobban kijön, mióta a német a Renault-nál versenyez. „Mindig versengtünk, és ez egy kemény környezet. Most, hogy már nem vagyunk csapattársak, a kapcsolatunk jobb lett. Minden viszonylagos” – fogalmazott.


Pérez új csapattársa Lance Stroll lesz, tehát ismét egy fiatalabb versenyzőt kap maga mellé. Ami a kanadait illeti, elmondta, egyelőre nem ismeri őt túl jól, eddigi eredményei alapján viszont látja, hogy vannak benne lehetőségek. „Versenyzőként sem igazán ismerem. Nehéz megismerni egy másik csapat versenyzőjét. De biztos, hogy a srác tehetséges. Már állt dobogó, és amikor vizes a pálya, akkor mindig jó helyen van” – kezdte.


Végül kiemelte, új csapattársának eddig nem sok esélye volt megmutatni, mire képes, hiszen a Williams folyamatosan gyengült. „Az eredményeidet 95 százalékban az autód határozza meg. Elég gyenge szezonja volt az autó miatt. A Williamsnek elég sok gondja volt. Most viszont egy nagyszerű csapathoz érkezik, ahol nagyszerű mérnökök dolgoznak. Azt hiszem, nagyon jó kezek között lesz ahhoz, hogy ki tudja hozni a benne rejlő lehetőségeket” – zárta gondolatát a tapasztalt mexikói, aki hatodik szezonjára készül jelenlegi csapatával.
Fotó: XPB Fotó: XPB