Musorujsag
Élő Eredmények

Silverstone-nak kell az F1, de nem bármi áron

Silverstone-nak kell az F1, de nem bármi áron

F1i
A silverstone-i pálya ügyvezetője, Stuart Pringle jelezte, bár továbbra is szeretnének ott lenni a Forma–1 versenynaptárjában, és tenni is fognak azért, hogy ott maradhassanak, de minden áron nem kell nekik a királykategóriás futam.

A klasszikus brit helyszín tulajdonosai tavaly életébe léptették azt a szerződéses opciót, melynek értelmében a korábban hosszabb távra kötött kontraktus csak 2019-ig lesz érvényben. Tették mindezt azért, mert magasnak találták a rendezési díjakat, és próbálnak egy új szerződésről tárgyalni, melyben kedvezőbb feltételeket „harcolhatnak” ki maguknak.

A Brit Nagydíj sorsa tehát jelenleg kérdéses: Silverstone továbbra is tárgyal az F1 vezetőivel, miközben többször fölmerült, a verseny akár el is költözhet otthonából, akár egy Londonban kialakított utcai pályára is (a Liberty Media egyébként is szereti a városi helyszíneket).

Fotó: XPB Fotó: XPB

A pálya ügyvezetője, Stuart Pringle nemrég kiemelte, több új projekttel is készülnek, miközben az F1-es futamról sem tettek le, mindent azonban nem fognak föláldozni érte. „Jó irányba haladnak a dolgaink, és ez magabiztossá tesz bennünket. Elmondhatjuk, Isten a tanúnk, szeretnénk megtartani a nagydíjat, viszont nem bármi áron” – nyilatkozta.

A Forma–1 vezérigazgatója, Chase Carey egyelőre nem kommentálta a Silverstone-nal folytatott tárgyalásokat, nyilatkozatában viszont kiemelte, a Liberty Media továbbra is fontosnak tartja, hogy „tökéletes egyensúly” legyen a klasszikus helyszínek és az újak között.

„Már többször egyértelművé tettük, hogy egy sportot a saját alapjaira kell felépíteni, ennek a sportnak pedig itt vannak az alapjai Európában” – jelentette ki. „Azok a szurkolók, akik leghosszabb ideje figyelemmel követik a sportot Európából valók, nekünk pedig ezekre az alapokra kell építkeznünk. Elkötelezettek vagyunk, ugyanakkor úgy érezzük, új szurkolókat is bevonzhatunk. Friss, új helyszínekre is elmennénk, de fontosnak tartjuk, hogy ápoljuk azokat a hagyományokat, melyek azzá tették ezt a sportot, ami” – tette hozzá.

Lewis Hamilton szurkolói (fotó: XPB) Lewis Hamilton szurkolói (fotó: XPB)
Borítókép: (Fotó: XPB)

További tartalmak