Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bull figyelni és fegyelmezni fogja Gaslyt

A Red Bull figyelni és fegyelmezni fogja Gaslyt

Motorsport
Noha idei teljesítményével sikerült meggyőznie főnökeit és bizalmukra is rászolgált, a Red Bull továbbra is árgus szemekkel figyeli és fegyelmezi majd Pierre Gaslyt – jelentette ki a bikások tanácsadója, Helmut Marko.

Gasly kanyargós utat járt be, mielőtt megérkezett a királykategóriába, hiába teljesített ugyanis meggyőzően a Forma–Renault-ban, majd hódította el a bajnoki címet a GP2-ben (ez a jelenlegi Forma–2-es bajnokság jogelődje), a bikások kivártak mélyvízbe dobásával és további tapasztalatszerzés céljából Japánba küldték versenyezni.

A Super Formulában mutatott jó teljesítményének, és „mentális fejlődésének” (azt ő maga is elmondta, hogy itt sokkal összeszedettebb és teljesebb pilótává vált) jutalmául aztán 2017 végén megkapta a nagy lehetőséget, és a Toro Rosso pilótája lett.

Itt idén teljesítette első teljes szezonját, melyben olyan meggyőző volt, hogy őt igazolták a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyére, 2019-ben tehát az idei évet bombaformában záró Max Verstappen mellett kell majd bizonyítania. Hiába azonban a folyamatos fejlődés, a Red Bull 2019-ben is „figyelni fogja őt” – jelentette ki Marko, mondván, az F1 már csak ilyen. „A fociban is úgy megy ez, hogy ha nem játszol jól, akkor a kispadra kerülsz” – mondta az osztrák.

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Gasly megmutatta, hogy gyors, de természetesen egy kicsit fegyelmeznünk is kell majd. Persze, ezzel együtt is bízunk benne. Ez más dolog. Bízunk abban, hogy jó eredményeket szállít majd” – magyarázta a tapasztalt szakember.

Noha a fiatal francia tisztában van vele, hogy 2019-ben fejlődnie kell még, idei szezonjával elégedett volt, és 10-ből 8,5 pontot adott neki, amikor arra kérték, értékelje azt. „Az első teljes évadomban az volt a cél, hogy a lehető legjobbat hozzam ki a technikából. Tudtam, hogy két-három, vagy négy lehetőségem lesz arra, hogy fontos pontokat szerezzek. A lehetőségek Bahreinben, Monacóban és Magyarországon jöttek. Ezek voltak a legfontosabbak, és sikerült is jól kezelnünk őket” – nyilatkozta.

„Bahreinben jól kellett szerepelnem az időmérőn, hogy másnap szabad legyen előttem a terep. És szerencsére ez sikerült is. Monacóban ott kellett lenni a Q3-ban, hogy jó rajthelyünk legyen. Ezt is megoldottuk. Az esős magyarországi időmérőn is bejutottam a Q3-ba, szóval jó helyről indulhattam. Ezeken a futamokon nyújthattunk jobb teljesítményt a többiekhez viszonyítva, és amikor számított, sikerült is jól teljesítenünk” – összegzett.

Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak