Ecclestone: A Liberty kapkod, sosem lesz Miami Nagydíj

A Forma–1 korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone odaszólt utódainak: érzése szerint a Liberty Media kapkodva akar új helyszíneket bevonni, és ami a legnagyobb baj, nem is tudja, hogyan valósítsa meg terveit. A Miami Nagydíjjal kapcsolatban kijelentette, a projekt sosem fog megvalósulni.

Bernie Ecclestone (Fotó: XPB)

A Liberty Media 2017 elején vette át a Forma–1 kereskedelmi jogait, és vett búcsút a napi ügyeket addig intéző Bernie Ecclestone-tól. A brit azóta többször odaszúrt már utódainak, ők pedig sokszor válaszoltak is kritikáira (állításuk szerint Ecclestone alatt nem haladt egyről a kettőre a sportág, hiszen a vezetőséget csak a pénzszerzés érdekelte) – látható tehát, hogy nem felhőtlen a felek kapcsolata.


Ecclestone-t legutóbb a sokat emlegetett naptárbővítésről kérdezték, melynek kapcsán kijelentette, a 2019-re tervezett, azóta viszont „jegelt” Miami Nagydíjra szerinte sosem kerül már sor, a Liberty pedig túl gyorsan, túlságosan kapkodva akarja megvalósítani nagy tervét.
Miami városa (Fotó: MTI/EPA) Miami városa (Fotó: MTI/EPA)


„Én már régebben letettem Miamiról. Sosem fog megvalósulni” – nyilatkozta a brit, aki korábban maga is szerette volna egy amerikai város utcáira elvinni a királykategóriát, tervei azonban a 2000-es években nem váltak valóra. „Nagyon óvatosnak kell lennünk ezekkel az utcai pályákkal. Ott van Monaco, vagy Baku, ezek valódi utcai pályák, de amikor utakat akarsz kitalálni, csak azért, hogy legyen egy utcai pályád, az nem az igazi…” – folytatta.


Márpedig a Liberty tevei között kiemelt helyen szerepelnek a népszerű nagyvárosok, és az azokban rendezett futamok (2020-ban Hanoi már egészen biztosan bekerül a menetrendbe). „Azt akarták, hogy egy szigeten versenyezzenek, átmenjenek egy híd alatt. Ilyesmiket, de ezek a dolgok nagyon nehezen megvalósíthatóak. Aki versenyt akar rendezni Amerikában, az garanciát akar, nem a pénzét akarja elveszíteni” – magyarázta.


„Sokat kapkodnak ezekkel az új versenyekkel. Amikor felbukkantak azt mondták, hogy 25 futam lesz egy évben, és ebből 6 Amerikában. Amikor megérkeztek leültek és leírták az üzleti terveiket, és azt, mit akarnak. Ugyanakkor, nem tudják, hogyan valósítsák meg. És ez itt a legnagyobb probléma” – jegyezte meg Ecclestone csípősen mondandója zárásaként.
Chase Carey, Bernie Ecclestone és Christian Horner (Fotó: xpbimages.com) Chase Carey, Bernie Ecclestone és Christian Horner (Fotó: xpbimages.com)