Hamilton minden idők legjobbjává válna

Hiába ért föl ötödször is a csúcsra, és véli úgy több szakember is, hogy élete formájában van, Lewis Hamilton úgy érzi, még nem érte el saját maximumát, a célja tehát az, hogy folytassa fejlődését és minden idők legjobb versenyzőjévé váljon.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Miután 2018-ban szinte végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és – ellenben a tavalyi és a 2015-ös szezonnal – a bajnoki cím elhódítását követően sem engedett ki, többen megjegyezték, Hamilton elérte élete csúcsformáját. Az ötödik bajnoki címét ünneplő brit eközben Michael Schumacher több rekordjához is közel került.


Formáját és a Mercedes formáját látva pedig már nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy valamelyik mutatóban (az egyenlítéshez két bajnoki címre és 18 futamgyőzelemre van szüksége) utol is éri a németek legendás versenyzőjét.


Eddig nem szívesen beszélt ezekről a csúcsokról, és többször megjegyezte, távoliak még, legutóbb viszont egy szponzori eseményen elhintette, szeretne minden idők legjobbjává válni, persze tudja, ahhoz még fejlődnie kell. És úgy érzi, ez még lehetséges!
Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)„Úgy érzem, még nem értem el a saját csúcsom” – kezdte. „Még csak az odavezető úton vagyok. Sok munka vár még rám. Két szezonra még aláírtunk, szóval 2019 és 2020 érdekes lesz. A célom az, hogy megakadályozzam azt, hogy a Ferrari bajnoki címet szerezzen ez alatt a két év alatt – vagy akár a Red Bull” – magyarázta, majd kiemelte, a folytatásban már az új generációval is szembe kell néznie. „A Red Bull fel akar zárkózni, a fiatal Max Verstappen pedig el akarja venni a bajnoki címet.”


„Ott lesz a Ferrarinál Charles Leclerc is, aki mindenkit meg akar győzni a következő szezonban. És ezek a srácok mind fiatalabbak. Én leszek a harmadik legöregebb pilóta a mezőnyben, ami furcsa, hiszen csak 33 éves vagyok. Ezek mind fiatal tinédzserek! Hogyan maradhatok még releváns? Hogyan lehetek fittebb, mint ezek a srácok? Hogyan tudok továbbra is koncentrált lenni mentálisan is, mint a fiatalok? Erre fogok összpontosítani minden erőmmel. Arra, hogy előttük maradjak” – magyarázta.


A felkészülési időszak pedig jó lehetőséget biztosít számára, hogy kitalálja, hogyan tudna még emelni a téten. „A következő hónapokban leülök, és kigondolom, hogyan javulhatok. Megkértem a csapatomat, hogy küldjön még több e-mailt minden részlegről, hogy felvilágosítsanak. Nem kell megmondaniuk, kitől jöttek az e-mailek, csak mondják meg, szerintük miben fejlődhetek még. Min javíthatok. Mondják el, ha úgy érzik, van valami, amin még javíthatok. Én szeretnék lenni minden idők legjobbja, ehhez pedig minden területen nyereségekre van szükségem” – zárta gondolatát.
A Mercedes ünnepe (Fotó: XPB) A Mercedes ünnepe (Fotó: XPB)