Élőben követhető az FIA díjátadó gálája

Ma este kerül megrendezésre a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hagyományos díjátadó gálája, aminek idén az oroszországi Szentpétervár ad otthont. Az eseményt ezúttal a szövetség Facebook-oldalán is figyelemmel követhetjük.

Jean Todt, Lewis Hamilton és Toto Wolff a 2017-es gálán (Fotó: Jean Marie Hervio)

Idén Oroszországban gyűlik össze az autósportok világának szíve-java, hogy „méltóképpen” búcsúztassa a 2018-as szezont. Az FIA a hagyományoknak megfelelően egy különböző eseményekkel, és az új szabályokról való egyeztetésekkel, valamint azok véglegesítésével telő hét után egy ünnepélyes gálával tesz pontot az idény végére.


Ezen a szövetség legfontosabb sorozatainak legjobbjai veszik át jussukat éves munkájukért: éremmel és trófeával a bajnokságok legjobb három helyezettjét jutalmazzák, valamint több kategóriában is különdíjat adnak a választottaknak (például az év „akciójelenetéért”).
Andy Cowell, Lewis Hamilton, Toto Wolff (Fotó: Jean Marie Hervio) Andy Cowell, Lewis Hamilton, Toto Wolff (Fotó: Jean Marie Hervio)


Ami a királykategóriát illeti, a hivatalos díjátadón a versenyzők közül a világbajnok, Lewis Hamilton, az ezüstérmes Sebastian Vettel és a harmadik helyen végző Kimi Räikkönen lesz érdekelt. De rajtuk kívül Daniel Ricciardót is díjazhatják, az ő Kínai Nagydíjon, Valtteri Bottas ellen bemutatott, futamgyőzelmet érő előzése is versenyben van az év jelenete díjért.


Magát a gálát idén az FIA Facebook-oldalán is figyelemmel követhetjük, a szövetség ugyanis (ellenben az előző évekkel, amikor csak utólag láthattunk képeket és videókat az eseményről) úgy határozott, élő közvetítést biztosít arról az érdeklődőknek.


Ez IDE KATTINTVA lesz elérhető. A gála magyar idő szerint 20:30-kor veszi kezdetét.