Verstappen: Összevisszák voltak a büntetések

Max Verstappen továbbra is úgy érzi, a versenybírák következetlenül büntették a királykategória pilótáit, többször előfordult ugyanis, hogy valakit szankcionáltak egy manőverét, míg más büntetlenül megúszott egy hasonló húzást.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

A fiatal holland – mondhatni, „önmagához híven” – több agresszív manővert is bevállalt a 2018-as szezon során, melyek közül volt, amiből győzedelmesen jött ki, és volt olyan is, hogy büntetettként, hiszen átlépte a határokat. Az egyik emlékezetes csatát Valtteri Bottasszal vívta Olaszországban, amiért később 5 másodperces büntetést kapott.


Bottas a célegyenes végén szerette volna megelőzni ellenfelét, aki keményen védekezett (a két autó össze is ért) és leterelte őt a pályáról. A szankció miatt Verstappen két pozíciót is bukott, Bottas mellett ugyanis Sebastian Vettel is előtte végzett.
Max Verstappen és Valtteri Bottas ütközése (fotó: XPB) Max Verstappen és Valtteri Bottas ütközése (fotó: XPB)Verstappen akkor is felemelte a hangját a büntetés ellen, és hiába teltek el hónapok a történtek óta, továbbra sem érzi, hogy rászolgált volna a szankcióra. „Őszintén, még mindig igazságtalannak tartom” – felelte, amikor a RaceFans a történtekről érdeklődött. „Egyautónyi helyet hagytam neki. Egy évvel ezelőtt ez megesett Felipével (Massa) és a csapattársával is” – tette hozzá.


„A büntetések szerintem egész évben kissé összevisszák voltak. Volt, hogy teljesen megérdemeltek voltak, de volt, hogy nem. Ha visszatekintek, látom, hogy később is fékezhettem volna egy kicsivel, ahelyett, hogy balra húzódom, de amikor ott ülsz az autóban, elég nehéz megítélni, mit kell tenned 300 km/órás sebességnél” – magyarázta.


„Persze legközelebb majd még több helyet hagyok, hogy minden biztonságos legyen. Viszont azért vagyok itt, hogy keményen versenyezzek. Nem fogom csak úgy feladni a dobogós helyezésemet” – jelentette ki határozottan az ötszörös futamgyőztes.   
Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)