Wolff: Volt némi visszaesés a motorfejlesztés során

Mivel az ellenfelek egyre közelebb kerülnek, a Mercedes emelne a téten 2019-ben, és még keményebben készül az új szezonra, a motorfejlesztéssel kapcsolatban azonban nem ment minden a terv szerint, hiszen volt egy kisebb „visszaesés” – árulta el a sportigazgató, Toto Wolff.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Wolff egy szponzori eseményen beszélt a Mercedes fejlesztési terveiről és a következő szezonra való felkészüléséről. Elmondta, fülébe jutottak olyan hírek, melyek szerint az ellenfelek ismét közelebb kerülhetnek csapatához, így tehát nekik sem szabad hátra dőlniük az újabb bajnoki sikert követően, sőt, még keményebben kell dolgozniuk, hogy újra esélyesek legyenek.


„Elképesztő fejlesztési verseny zajlik, most ebben a pillanatban is, miközben mi itt pont erről beszélünk” – kezdte nyilatkozatát. „Leszorítóerőt kell találni, csökkenteni kell a légellenállást, és természetesen az erőforrás is egy nagyon fontos tényező az egyenletben” – tette hozzá.
Toto Wolff (Fotó: XPB) Toto Wolff (Fotó: XPB)


„Rendkívül ambiciózus célokat tűztünk ki magunk elé. Nagyjából hat héttel ezelőtt még magasabbra raktuk a lécet, mert hallottuk néhány pletykát, melyek szerint az ellenfeleink nagyon jól haladnak. Volt néhány nagyon jó hetünk a szélcsatornában” – magyarázta a tapasztalt szakember, majd elhintette, a motorokkal kapcsolatos munka nem ment teljesen zökkenőmentesen.


Volt egy kisebb visszalépés a motorral kapcsolatban. Azt hittük, az új koncepció majd egy kicsivel többet nyújt, de a srácok, akik ezen dolgoznak nagyon ambiciózusak, akárcsak a többi csapattag, ezért én optimista vagyok. Persze, az igazság akkor derül majd ki, amikor megrendezik az év első időmérőjét Ausztráliában, a csapatok ugyanis csak akkor mutatják majd meg, milyen kártyák vannak a kezeikben” – zárta gondolatát.


Aggodalomra az említett „kis visszalépés” ellenére sem valószínű, hogy lenne oka a Mercedesnek, a hibridéra bevezetése óta ugyanis legyőzhetetlenek, sikereikhez pedig nagyban hozzájárulnak, megbízható és erős motorjaik. Ezen a téren egyébként komolyabb fölzárkózást csak a Ferrari produkált a 2017-es és a 2018-as szezonban.
Fotó: XPB Fotó: XPB