Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas ralizással kezdi az évet

Bottas ralizással kezdi az évet

Autosport
Egy számára új kihívással, ralizással kezdi a 2019-es szezont a Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas, aki január végén részt vesz a Lappföld-ralin, melyen korábban több neves Forma–1-es pilóta is indult már.

A háromszoros futamgyőztes egy Fordot kormányozhat majd a január huszonnegyedike és huszonhatodika között megrendezésre kerülő ralin, melyen navigátora egy igazi klasszis lesz: az a Timo Rautiainen segít majd neki, aki Marcus Grönholm társaként két alkalommal (2000-ben és 2002-ben) is megnyerte a világbajnokságot.

„Ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy belevágjak a ralizásba” – mondta Bottas a januári kaland kapcsán. „Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez összejöjjön. Ez egy teljesen új terület számomra, hiszen nincsenek tapasztalataim ezekkel az autókkal” – tette hozzá.

Valtteri Bottas (fotó: XPB) Valtteri Bottas (fotó: XPB)

„De ha az ember autóversenyző, mint én, akkor mindenféle járművel, ami csak a keze közé kerül, feszegetni akarja a határokat” – magyarázta utalva arra, hogy ha már részt vesz a Lappföld-ralin, akkor nem sétakocsikázásra kell számítani tőle, hanem „valódi versenyzésre”, függetlenül attól, milyen eredményre számíthat.

A szóban forgó viadalon korábban több neves finn versenyző is részt vett már, Bottas tehát egy szép „hagyományt” folytathat. Az ország mindhárom világbajnoka (Keke Rosberg, Mika Häkkinen és Kimi Räikkönen) szerepelt már a nevezettek között, de a korábbi futamgyőztes, Heikki Kovalainen is indult.

„Ez egy nagyon érdekes feladat volt, tehát bele kellett vágnom ebbe a kihívásba” – kommentálta az indulást Rautiainen. „Egy Valtterihez hasonló tehetséggel szerintem sikerül majd jó alapokat letennünk a tesztek során. A legnagyobb kihívás természetesen a gyors jegyzetelés megtanulása lesz, és az, hogy ezt egyszerre kell majd végrehajtani az egyéb tanulással” – folytatta.

Valtteri Bottas (fotó: XPB) Valtteri Bottas (fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (fotó: MTI/EPA)

További tartalmak