Musorujsag
Élő Eredmények

Még nem fizette ki Vettel a tönkretett mérleget

Még nem fizette ki Vettel a tönkretett mérleget

Blick
Még nem kapta meg az FIA-tól az Interlagosban tönkretett mérlegről Sebastian Vettel, ám jelezte, saját zsebből fogja kifizetni a kárt.

Szokatlan okból kapott büntetést Sebastian Vettel az idei Brazil Nagydíjon: az időmérő edzésen mérlegelésre szólította őt az FIA, ám mivel a Ferrari gumitaktikája és a közelgő eső miatt sietős volt számára, kicsit megbontotta az ilyenkor szokásos gyakorlatot – és az FIA mérlegét is azzal, hogy motorját újraindítva önerőből távozott a berendezésről.

Mivel kárt tett a műszerben, az FIA 25 ezer eurós büntetést szabott ki a németre. Az árat egyszerű módszerrel határozták meg. „Megkérdeztem Jo Bauert (az FIA technikai delegáltja – a szerk.), mennyibe kerül a mérleg. Azt mondta, huszonkétezer euróba. Hozzátettünk még háromezret, hogy venni tudjunk némi plusz kábelt is hozzá” – avatott be még akkor Charlie Whiting versenyigazgató abba, hogyan számolták ki a 25 ezret.

Már egy hónap eltelt az eset óta, ám a jelek szerint az FIA-t mégsem érte akkora kár, hogy égető szüksége lenne a mérleg árára. Vettel legalábbis a svájci Blicknek adott interjújában elárulta, hogy azóta sem fizette ki a büntetését. „A számlát még nem kaptam meg, de biztosra veszem, hogy érkezni fog… Az FIA azt mondja, 22 ezer euró volt az anyagi kár, és ezt egyszerűen felkerekítették, mert még némi kábelt is vásárolniuk kell hozzá…” – mondta a ferraris, aki abban egyetértett, hogy igencsak drágán mérik a kábeleket, melyek közel 1 millió forinttal növelték a büntetése mértékét…

A németet megkérdezték, saját zsebből fizet-e, vagy a Ferrari segít be neki, „Én fizetek. Ezzel meg is kaptam az egész éves büntetésem” – felelte.

Az interlagosi azon pillanatok egyike volt idén, melyben Vettel kissé elveszítette a fejét. Korábban is láthattunk tőle hasonlókat, elég csak a 2017-es bakui esetére gondolni Lewis Hamiltonnal, vagy a 2016-os mexikói rádiós őrjöngésére. A Blick munkatársa ugyanakkor megjegyezte, idén mintha higgadtabbá vált volna az autóban, mint volt korábban. „Amikor egy sportágat szenvedéllyel űzöl, számíthatsz rá, hogy néha mindkét irányba kileng az inga, vagyis nem csak ünneplés van. Viszont nem is nyerhetsz mindig, és ilyenkor mindig az érzelmek beszélnek belőled először. Mostanra talán már tanultam a korábbi hibáimból” – mondta visszafogottabb hozzáállásáról a ferraris.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak