A McLaren örül a Red Bull váltásának

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown örömmel vette tudomásul, hogy a Red Bull úgy döntött, a Renault helyett 2019-től már a Honda erőforrásait használja, így ugyanis csapata maradt a franciák egyedüli partnere, tehát várhatóan nagyobb figyelmet kapnak majd.

McLaren (Fotó: XPB)

A wokingiak pont a Hondával való szakítást követően egyeztek meg a Renault-val, míg a japánok a Toro Rossóval léptek szövetségre. Egy évnyi együttműködés után a bikások úgy döntöttek, a testvércsapat mellett első számú alakulatuk is a japánokkal folytatja, így tehát búcsút vettek az általuk – főleg az utóbbi időszakban – sokat kritizált Renault-tól.


A McLaren eközben többnyire pozitívan nyilatkozott a franciák erőforrásairól, akik 2019-ben már csak rájuk számíthatnak partnercsapatként. Nekik ez egyébként még imponál is, hiszen így nagyobb figyelem hárulhat majd rájuk, és szorosabban együttműködhetnek a gyárral.
Lando Norris (Fotó: XPB) Lando Norris (Fotó: XPB)


„Mi nagyon boldogok vagyunk a Renault-val” – jelentette ki a McLaren ügyvezetője, Zak Brown. „Az idei szezonban megbízható erőforrásokat adtak nekünk” – hangsúlyozta, ellentmondva ezzel a bikásoknak, akik a teljesítmény hiánya mellett több esetben a motorok megbízhatatlansága miatt kritizálták a Renault-t.


„Nagyon elégedettek vagyunk a döntésünkkel, és azzal, hogy a Renault-val dolgozhatunk. A kapcsolatunk nagyon jó a céggel. Már megkaptam a jelentést az új motorral kapcsolatos tervekről, és amit láttam, az nagyon biztató volt” – magyarázta.


„Szerintem mi profitálunk majd abból, hogy egyike leszünk annak a két csapatnak, aki az ő erőforrásaikat használja. Szóval, nekik most csak magukra és ránk kell összpontosítaniuk. Nagyon izgatott vagyok a közös hosszabb távú jövő miatt” – zárta gondolatát, utalva arra, hogy a folytatásban nem várható gyors partnercsere az istállótól.
Zak Brown (Fotó: XPB) Zak Brown (Fotó: XPB)