Wolff: Bottas nélkül nem nyertünk volna!

Noha győzelem nélkül zárta az évet, és a bajnoki éremről is lecsúszott, a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff a csapat finn versenyzőt, Valtteri Bottast is dicséretben részesítette, mondván nélküle az istálló és Lewis Hamilton sem érhetett volna föl a csúcsra.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Miközben az ötödik bajnoki címét szerző Hamilton tizenegy futamgyőzelmet szerzett 2018-ban, a márkatárs egyszer sem pezsgőzhetett a dobogó legmagasabb fokán (Mercedes-versenyzővel ilyen a hibridérában még nem történt), és hiába volt, hogy balszerencséje, vagy főnökei utasítása miatt csúszott le a diadalról, Bottas magával is szigorú volt, amikor évét értékelte.


Elmondta, ez volt az eddigi legnehezebb F1-es szezonja, és 2019-ben mindenképpen változtatnia kell majd (agresszívebben szeretne versenyezni), hogy helyreállítsa megítélését. Miközben gyenge eredményei miatt többen kritizálták, főnöke védelmébe vette.
Fotó: XPB Fotó: XPBWolff kiemelte, az idei év sikereiben a finn is fontos szerepet játszott, a csapat számára tehát ő is rendkívül hasznos volt, nélküle ugyanis nem ünnepelhettek volna zsinórban ötödször. „Valtteri nélkül nem nyertük volna meg a gyártók bajnokságát és az egyéni világbajnoki címet sem hódítottuk volna el” – jelentette ki határozottan az osztrák szakember.


„A balszerencsése ellenére sem veszítette el a lelkesedését és a csapatba vetett hitét. Mindig képes volt megőrizni a csapatszellemet. Láthatjuk, hogy amikor a versenyzők elveszítik az esélyüket a bajnoki cím megszerzésére, tényleg leeresztenek egy kicsit” – magyarázta.


„Negatívvá válhatnak, és rosszul kezdhetnek működni, Valtteri viszont pozitív tudott maradni egészen a szezon végéig” – hangsúlyozta Wolff, aki korábban megjegyezte, bár bízik versenyzőjében, reméli, a 2018-as rossz eredmények nem nyomják majd rá bélyegüket a következő szezonra, melyben ismét megmutathatja, ő is minőségi versenyző.
Valtteri Bottas (fotó: XPB) Valtteri Bottas (fotó: XPB)