Pérezt nem zavarja, hogy a tulajdonos fia lesz a csapattársa

Sergio Pérez nem aggódik amiatt, hogy Lance Stroll személyében jövőre a csapattulajdonos fia versenyez majd mellette, a tulajdonosváltást ugyanis szükségszerűnek tartja, ami nemcsak megmentette a Racing Point/Force Indiát, hanem jövőképet is adott annak.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Hosszú ideig nyílt titok volt, hogy 2019-ben Stroll lesz Pérez csapattársa, a Force Indiát ugyanis egy a fiatal kanadai édesapja által vezetett befektetői csoport vette át, szerződtetésének bejelentésére viszont csak a szezonzárót követő abu-dzabi gumiteszt (ahol egyébként már kipróbálhatta az istálló idei autóját) után került sor.


Pérez az új csapattárs kapcsán kijelentette, bár nem ismeri őt túl jól, úgy érzi van potenciál a versenyzőben, idei gyenge eredménysora pedig nagyban a Williams rossz formájának volt az eredménye. „Az eredményekért 95 százalékban az autó felel” – mondta.
Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)„A Williamsnek elég sok baja volt idén. De a srác tehetséges, volt már dobogós helyezése is, és esőben mindig megmutatja magát. Itt jó kezekben lesz, hogy kihozza magából a legjobbat” – utalt arra, hogy a Force India vezetői többször dolgoztak már olyan fiatalokkal, akik kezei alatt egyre magabiztosabbá és stabilabbá váltak (ilyen volt egyébként Pérez is).


A mexikói a kezdetek óta nagy támogatója az új tulajdonosnak, és hiszi, érkezésével nemcsak az anyagi gondok oldódtak meg, hanem a jövő is fényesebbé vált, hiszen egy olyan ember kezébe került az irányítás, aki komolyan gondolja az F1-es szereplést. „Izgatott vagyok, ahogyan a csapatnál mindenki izgatott. Lawrence nagyon lelkes. Tudja, hogy ez egy hosszabb távú projekt, és a főnökökkel közösen megfelelő irányt is szabtak a csapatnak. Fejlődnünk kell, ami persze időigényes, ahogyan azt mások esetében is láthattuk. De ha valaki képes a szintlépésre, azok mi vagyunk” – magyarázta.


Amikor megkérdezték, zavarja-e, hogy a tulajdonos fia mellett kell majd helyt állnia, Pérez kijelentette, nem tartja problémásnak a helyzetet. „Szerintem nincs gond ezzel. Mindenkinek, beleértve a tulajdonosokat is, az az érdeke, hogy a csapat sikeres legyen. A befektetés, amit elvégeztek, sikeres volt. A cél az, hogy mindkét autó jól menjen. Mindkettőnknek keményen kell dolgoznia, és együtt kell működnünk. Ez közös érdek. Mi egy csapat vagyunk” – fogalmazott.
Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)