Russel: Olyan, mintha rég itt lennék már

Noha eddig csak egy teszten vett részt a csapattal, és szerződtetésének bejelentése óta is csak két hónap telt el, a Williams újonca, George Russell úgy érzi, mintha hosszú ideje az istállónál dolgozna, igazolása óta ugyanis folyamatosan együttműködik csapattársaival.

George Russell (Fotó: XPB)

A Williams októberben erősítette meg, hogy a Forma–2-es bajnokság idei győztese náluk kezdheti majd királykategóriás pályafutását. Noha Russellnek már vannak F1-es tapasztalatai (tesztelt a Mercedesszel és a Force Indiával is, utóbbi istálló pedig szabadedzéseken is indította), a Williamsszel eddig csak egyszer dolgozott: az abu-dzabi gumiteszten.


A fiatal brit már a bejelentéskor egyértelművé tette, a folytatásban a lehető legtöbb időt tölti majd a Williams főhadiszállásán és a hétvégéken is igyekszik ott lenni a garázsban, hogy már most megismerje csapattársait – mint kiderült, célját sikerült teljesíteni!
George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)Legutóbbi nyilatkozatában ugyanis már úgy fogalmazott, az eddigi közös munkának hála máris otthonosan érzi magát a Williamsnél. „Őszintén mondom, ez nagyon fontos volt” – kezdte. „Az, hogy a hétvégéken ott lehettem a Williamsszel, hogy megismerjem a srácokat. Sokkal kényelmesebben kifejthetem a véleményemet az érzéseimről. Persze természetesen még a bemutatkozási stádiumban vagyunk, de nagyon boldog vagyok, hogy erre sort kerítettünk” – magyarázta.


„Úgy érzem, mintha jó hosszú ideje együtt dolgoznánk már” – magyarázta Russell, aki az előző években megszokta már, hogy folyamatosan a győzelemért harcolhat, a Williamsnél viszont várhatóan a pontszerzésért is harcolnia kell majd. Ezzel ő is tisztában van, viszont leszögezte, mindent el fog követni azért, hogy segítse az istálló fejlődését.


„Szerintem teljesen egyértelmű, hogy mik a céljaink a következő szezonra. Ez nem lehet más, minthogy visszahozzuk a Williamst a pontszerzésért harcoló csapatok, majd a középmezőny csapatai közé. Egyértelmű, hogy jó eredményeket akarunk szerezni. Az is jó, ha legyőzöm a csapattársam, de ha az utolsó helyekért harcolunk, az nem élvezetes. Először el akarjuk juttatni a csapatot oda, ahová való. Aztán majd meglátjuk, milyen eredmények jönnek” – zárta gondolatát.
George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)