Szirotkin optimista volt, ezét most még jobban fáj neki

A 2019-es szezonnal kapcsolatos optimizmusa még fájdalmasabbá teszi Szergej Szirotkin számára azt, hogy jövőre már nem lehet ott a Williamsnél. Pedig érzése szerint nemcsak a csapat, hanem ő is jobb teljesítmény nyújtott volna az új idényben.

Szergej Szirotkin (Fotó: XPB)

Noha a fiatal orosz csak egy pontot szerzett debütáló szezonjában, hozzáállásával és a pályán kívül végzett munkájával kivívta a Williams vezetőinek bizalmát, szerződését azonban nem hosszabbították meg: 2019-ben Robert Kubica és a George Russell versenyez majd az alakulatnál. Szirotkin már korábban elmondta, fáj, hogy nem maradhatott, hiszen végig bízott abban, kap második esélyt.


A versenyzői ülés elvesztése kapcsán most kijelentette, úgy sokkal jobban fáj neki a kényszerű búcsú, hogy érzi, 2019-ben sokkal jobb teljesítményt nyújt majd. Mint mondta, tapasztalatai alapján minden oka megvan arra, hogy ezt feltételezze.
Szergej Szirotkin (Fotó: XPB) Szergej Szirotkin (Fotó: XPB)


„Nagyon nehéz” – nyilatkozta a Motorsportnak. „Őszintén mondom, hogy nagyon kemény. Úgy érzem, van néhány dolog, amit megtanultam, és amit sokkal jobban csináltam volna. De már nincs esélyem arra, hogy megpróbáljam. Valószínűleg ez most túl magabiztosan hangzik, vagy túlzónak, de belülről sokkal többet láttam, mint bárki más. Minden okom megvan arra, hogy azt érezzem, 2019 jobb lett volna” – hangsúlyozta.


Bár távoznia kellett a Williamstől, az orosz kijelentette, kapcsolata nem változott a csapattal. „Sok energiát és munkát tettem abba, hogy jó eredményeket érjenek el. Az ember ilyenkor a szívét és a lelkét is beleteszi abba, hogy a csapat javuljon, szóval eléggé szomorú ez. Emberileg nagyon sokat fektettem ebbe az egészbe, és nem fogom látni az eredményt” – magyarázta.


„Még mindig nehéz elhinni, hogy ez az egész a semmiért volt, és semmit sem hozhatok már ki a következő szezonból. Idővel át fogom ezt az egészet alakítani pozitívumokká. Még ha nehéz is volt, a szezon örökké ott lesz az emlékezetemben. Erősebbé tett emberként és versenyzőként is. Hiszem, hogy egy ponton több lehetőségem is lesz majd. Higgyék el, készen állok! Vannak befejezetlen ügyeim. Mindent megteszek, hogy visszatérhessek és bizonyítsak” – zárta gondolatát.
Szergej Szirotkin (Fotó: XPB) Szergej Szirotkin (Fotó: XPB)