Elváltak az útjaik, de a Williams jóban marad mérnökével

Békében váltak el a Williams és a távozó főmérnök, Rob Smedley útjai – jelentette ki a csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe, majd hozzátette, annak ellenére, hogy vége a munkakapcsolatnak, továbbra is jó kapcsolatot ápolnak a szakemberrel.

(Fotó: XPB)

A Williams november elején jelentette be, hogy Smedley elhagyja az istállót, a jövőben ugyanis több időt szeretne családja körében tölteni. Noha már a távozás megerősítését követően fölmerült, a szakember folytathatja F1-es pályafutását, egyelőre nem ismert, mit tervez a következő évekre, és főnökeinek is csak annyit mondott, hogy magánéletére kíván összpontosítani.


A csapat hivatalosan ma búcsúztatta el Smedleyt, aki megkapta Felipe Massa (korábban a brazil versenymérnöke volt, a Williamshez is vele együtt érkezett 2014-ben) egyik versenyzői overallját, amit számos mérnökkollégája is aláírt.
Rob Smledley (Fotó:  Price / XPB Images) Rob Smledley (Fotó: Price / XPB Images)A technikai főnök, Paddy Lowe kiemelte, Smedley nem a nehézségek miatt távozik, hiszen a gyengélkedés és az olyan nagy nevek, mint Ed Wood és Dirk de Beer búcsúzása ellenére is végig kitartott a csapat mellett. „Fantasztikus, hogy együtt dolgozhattam Robbal” – kezdte. „Nagyszerű srác. Igazi megtiszteltetés, hogy vele osztozhattam az irodán, és főleg a boxfalon. Jó idők voltak ezek, a csapat nehézségei ellenére is” – tette hozzá.


„Most továbblép, de változtatni akart az életén. Már mielőtt megérkeztem kevesebbet akart utazni és több időt akart tölteni a családjával, mert már évek óta folyamatosan úton van. Fiatal családja van, és többet szeretne velük lenni. Jó a kapcsolat Rob és a csapat között, és semmit sem bántunk meg a közös időkből. Ezeket mindenképpen el kell mondanom, mert az emberek hajlamosak arra, hogy megalkossák a saját sztorijaikat” – magyarázta a technikai vezető, majd azt is elárulta, egyelőre nincsenek terveik arra, hogy belülről pótolják a főmérnököt.


„Most nincsenek ilyen jellegű elképzeléseink. Sok mérnökünk van, és majd csinálunk egy kisebb átszervezést azok között, akik már itt dolgoznak. Szerintem nincs tökéletes szervezeti grafikon, mert a szervezeteket igazi emberek alkotják, akiknek megvannak a maguk képességeik. Most már nincs Rob Smedley a csapatban, de van sok más szakember, akik mind egyéniségek, és mind rendelkeznek a saját képességeikkel, mi pedig ezek alapján szerveződünk majd át” – zárta gondolatát.
Rob Smedley és Paddy Lowe (Fotó: XPB) Rob Smedley és Paddy Lowe (Fotó: XPB)