Pérez: Ocon jobb volt az időmérőkön, de…

A Racing Point/Force India mexikói versenyzője, Sergio Pérez elismerte, csapattársa, Esteban Ocon idén jobb volt nála az időmérőkön, a futamokon viszont úgy érzi, ő nyújtott jobb teljesítményt kettejük közül. Ráadásul vasárnaponként nagyobb is volt a különbség…

Esteban Ocon és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

A statisztikák alapján egyértelmű, hogy ki uralta az időmérő edzéseket a „rózsaszíneknél” a 21 kvalifikációból 16-on ugyanis Ocon végzett előrébb (hogy a francia nagyon jó volt egy körön, azt Belgiumban is bizonyította, amikor megszerezte a kiugrónak számító harmadik rajtkockát). Ehhez képest a ponttáblázaton már a csapattársé az előkelőbb pozíció.


Pérez összesen 62 egységet gyűjtött és ezzel nyolcadik lett a végelszámolásnál (ez a második legjobb pozíció, amit a középmezőny versenyzői közül valaki elérhetett), miközben Ocon neve mellé 49 pont került, bajnoki helyezése pedig a tizenkettedik volt.
Esteban Ocon, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Sergio Pérez (Fotó: XPB) Esteban Ocon, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Sergio Pérez (Fotó: XPB)Amikor kettejük összecsapásáról kérdezték, Pérez nem is keresett mentséget az időmérős vereségre, elismerve, ezen a téren alulmaradt csapattársával szemben. „Valószínű, hogy az időmérőkön előnyben volt” – nyilatkozta a Reutersnek. „Bár az időmérős eltérés kevesebb volt, mint egy tized kettőnk között, ő gyakrabban végzett előbb” – tette hozzá.


„De úgy gondolom, a futamokon nagyobb volt az eltérés, mint az időmérőkön” – folytatta, utalva arra, hogy bár szombatonként alulmaradt, azokon a napokon, melyek igazán számítanak ő nyújtotta a jobb teljesítményt.


„A legnagyobb eltérés a tempóban volt, és a tempóm erősebbnek tűnt. Nagyon szoros volt a küzdelmünk, és mint mondtam, az időmérőn ő valamivel jobb volt nálam, a versenyeken viszont én voltam némileg előnyben” – zárta gondolatát a mexikói, aki 2019-ben új csapattársat kap a Williamstől szerződtetett Lance Stroll személyében.
Esteban Ocon és Sergio Pérez (Fotó: XPB) Esteban Ocon és Sergio Pérez (Fotó: XPB)