Musorujsag
Élő Eredmények

Kubica megérti a kétkedőket

Kubica megérti a kétkedőket

Autosport
A Williams versenyzője, Robert Kubica megérti azokat, akik továbbra is kételkednek abban, hogy sérült kezével is megfelelően helyt tud állni a királykategóriában, sőt kijelentette, ha csapatvezető volna, neki is lennének kételyei.

Jövő márciusban, nyolc évvel kis híján végzetes ralibalesete után Kubica ismét ott lesz majd a királykategória mezőnyében, miután a Williams versenyzői szerződést adott neki. Visszatérése a maga nemében az egyik „legnagyobb sztori” az F1, és talán a sportok egészének történelmében, 2011-ben ugyanis szinte mindenki elképzelhetetlennek tartotta, hogy újra Forma–1-es pilóta lesz.

Sérülése komolysága miatt sokan továbbra is kételkednek benne, hogy megfelelő szinten tud majd teljesíteni, Kubica pedig ezek kapcsán elmondta, megérti azokat, akik így állnak visszatéréséhez, és el is fogadja ezeket a véleményeket.

Elmondta, évekig hallgatta, hogy sokak szerint képtelen lesz a visszatérésre. „Ha csapatvezető lennék, nekem is volnának kételyeim” – ismerte el a lengyel pilóta. „Az idei év nagyon hasznos volt. Emlékszem az első találkozóra, amikor elmondtam, hogy ha kétségeik vannak, akkor inkább hagyjuk az egészet, mert a nehéz idők alatt könnyen lehet majd mutogatni a kezemre. Mondtam, hogy szeretném biztosan tudni, hogy hisznek bennem” – magyarázta.

Robert Kubica (Fotó: XPB) Robert Kubica (Fotó: XPB)

„Én biztos vagyok benne, hogy képes leszek rá, ezért vagyok itt, de a csapatnak is hinnie kell abban, hogy meg tudom csinálni” – folytatta, majd kiemelte, visszatérése bizonyítja, semmi sem lehetetlen, jövőre pedig a kétkedők is meglátják majd, mire képes. „Ha úgy gondolnám, hogy nem tudok versenyezni, akkor nem lennék itt. Teljesen normális az, hogy az emberek megkérdezik, hogyan vagyok képes rá, amikor látják a korlátaimat” – mondta.

„Tudom, hogy nehéz elhinni ezt. De idén a Williams is látta mindezt, én az előző 16-18 hónapban én is láttam, hogy mehet. Amikor Valenciában először teszteltem egy Forma–1-es autóval, már az a teszt megmutatta, hogy képes vagyok rá” – zárta gondolatát.

A Williamst irányító Claire Williams versenyzője kapcsán kijelentette, nem kételkedik Kubicában, főleg a munkamorálját látva. „Rengeteg időt töltöttem vele idén, és nagyon pozitív volt látni, mennyire elkötelezett a csapat iránt, a csapat fejlődése iránt. Egy tartalékversenyzőtől elvárható, hogy ott legyen a garázsban, de ő roppant elszánt volt, a fejlesztésben is részt vett, és az egész folyamatban, ami a javulást célozta. Jövőre ezt már az autóban ülve akarom látni tőle. Olyan versenyzőt szeretnék, aki a gyár dolgozóira is nagy hatással van. Robert pont ilyen” – nyilatkozta.

Robert Kubica (Fotó: XPB) Robert Kubica (Fotó: XPB)
Borítókép: Robert Kubica (Fotó: XPB)

További tartalmak