Musorujsag
Élő Eredmények

Ericsson: A legjobb évem után kell mennem…

Ericsson: A legjobb évem után kell mennem…

Motorsport
A királykategória mezőnyéből kiszoruló Marcus Ericsson úgy érzi, pályafutása legjobb Forma–1-es szezonját követően kell búcsút intenie. A svédet a Sauber csapatvezetője, Frédéric Vasseur is dicsérettel illette, mondván sokat fejlődött az idény során.

Miután a svájciak bejelentették, hogy jövőre Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi kettősével vágnak neki a szezonnak, egyértelművé vált, hogy Ericssonnak már nem lesz helye a királykategória mezőnyében, unatkozni azonban így sem fog, hiszen teljes szezont fut majd az IndyCarban, miközben ő lesz a Sauber harmadik számú versenyzője.

A csapat döntése kapcsán elmondta, megérti őket, hiszen Räikkönent nem lehetett „elszalasztani”, Giovinazzi pedig a Ferrari-kapcsolat révén érkezik majd. Azt viszont sajnálja, hogy pont most került kispadra, amikor a Sauber fejlődésnek indult…

Főleg annak fényében, hogy 2018-as szezonját eddigi legjobbjának tartja, annak ellenére, hogy pontok tekintetében alaposan elmaradt újonc csapattársától, Charles Leclerc-től. „Ebben az évben nagyon erős volt a versenytempóm” – jelentette ki magabiztosan. „Volt néhány erős versenyem. A problémát az időmérők jelentették, azokon elmaradtam a csapattársamtól, és így eléggé nehéz volt lépést tartani vele a pontok tekintetében” – magyarázta.

Marcus Ericsson és Charles Leclerc (Fotó: XPB) Marcus Ericsson és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Kiemelte, van valami, amiben különösen jó volt 2018-ban, nemcsak a csapaton belüli összevetésben, hanem az egész mezőnyt nézve. „Jelenleg a gumikezelést tekintve én vagyok az egyik legjobb a Forma–1 mezőnyében. Ez volt a legnagyobb erősségem idén” – mondta.

Ericssont a csapatfőnök, Frédéric Vasseur is dicsérettel illette, mondván az év második felében sokat fejlődött, és tudta tartani a lépést nagyra becsült márkatársával. „Az év végén már ugyanolyan köröket futott, mint Charles. Brazíliában előtte volt, Amerikában pedig éppen csak hogy elmaradt tőle. Marcus technikai visszajelzései nagyon jók, és sokat segítettek a szezon során a technikai jellegű döntések meghozásakor” – nyilatkozta a francia.

A svéd végül elmondta, örül annak, hogy részese lehetett a Sauber fejlődésének, mely során az istálló sereghajtóból erős pontszerzővé vált. „Ez volt a legjobb évem a Forma–1-ben, főleg az év elejétől kezdődő javulással. Ausztráliában még a sor végén voltunk, aztán lenyűgöző fejlődésen mentünk keresztül. Nagyon jól éreztem magam az autóban. Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy irányt mutassunk. A csapat figyelt a versenyzőkre, és nagyon jó munkát végzett” – fogalmazott.

Marcus Ericsson (Fotó: XPB) Marcus Ericsson (Fotó: XPB)
Borítókép: Marcus Ericsson (Fotó: XPB)

További tartalmak