Musorujsag
Élő Eredmények

Lowe: Stroll túl hamar került föl az F1-be

Lowe: Stroll túl hamar került föl az F1-be

Racer
A tavaly, mindössze 18 évesen debütáló Lance Stroll túl korán került föl a Forma–1-be, a nehéz kezdés után azonban fölvette a ritmust, második szezonjában pedig drámai javuláson ment keresztül – véli a Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe.

Stroll aktuális F3-as bajnokként kapott lehetőséget a Williamstől, ahol a döcögős kezdés után tavaly Bakuban még egy dobogós helyezés is összejött neki, idén viszont a pontszerzésért is vért kellett izzadnia, komolyan visszaesett ugyanis a csapat teljesítménye. 2019-ben feltehetően jobbak lesznek az esélyei, hiszen az édesapja birtokába kerülő Force Indiánál folytatja.

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe – aki testközelből figyelhette Stroll szárnybontogatását és fejlődését – a fiatal kanadai kapcsán elmondta, érzése szerint túl hamar került föl a legjobbak közé (erre korábban ő maga is utalt, de elmondta, egy ilyen lehetőséget nem lehet eldobni).

Fotó: XPB Fotó: XPB

„Lance második Forma–1-es éve után az én személyes véleményem már az, hogy túl korán került föl a királykategóriába” – nyilatkozta a Racernek. „Ennek számos oka volt. Viszont szerintem jobb lett volna, ha egy évvel később debütál, amikor már jobban felkészült” – tette hozzá a brit szakember, kinek csapata sem „napolhatta el” a debütálást, hiszen komoly anyagi támogatást kaptak Stroll milliárdos édesapjától, pénzügyi helyzetük pedig nem túl rózsás.

Noha Strollt idén is bírálták, ez Lowe szerint jogtalan, hiszen a kanadai sokat fejlődött, csak az autó gyengeségei elfedték ezt. „A tavalyi szezon nehéz volt számára, de láttuk, hogy sikerült tényleges előrelépést tennie. Idén sokkal erősebb volt, főleg az időmérőkön, ami eddig nehézséget jelentett neki. Egyre magabiztosabbá vált, és ilyenkor az ember egyre jobb eredményeket ér el” – mondta.

Kiemelte, Stroll idei csapattársa, Szergej Szirotkin sokkal felkészültebben érkezett a mezőnybe, mint a kanadai. „Újonc volt, de olyan újonc, aki készen áll a Forma–1-re. Nagyon-nagyon elkötelezett. Nagyon keményen dolgozott és edzett, és mindemellett nagyon jó csapatjátékos is. Mindig az jár a fejében, mi lenne a legjobb a csapat számára. Fontos része volt az idei munkának, amit egy ilyen nehéz időszakban végeztünk” – mondta az oroszról, akinek távoznia kell a csapattól.

Lance Stroll és Szergej Szirotkin (Fotó: Williams) Lance Stroll és Szergej Szirotkin (Fotó: Williams)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak