Trükkösen, de példaképe előtt tiszteleg rajtszámával a Toro Rosso újonca

A Toro Rosso újonca, Alexander Albon elárulta, egyedi, Forma–1-es pályafutása során használandó rajtszámának kiválasztásakor gyermekkori példaképe, Valentino Rossi inspirálta, igaz, nem vette át egy az egyben az olaszok legendás motorversenyzőjének számát.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

A királykategória mezőnyének két újonca is nagy rajongója a MotoGP olasz klasszisának, és mindketten elgondolkodtak azon, hogy – mivel a versenyzők jó ideje a Forma–1-ben is szabadon választhatnak rajtszámot – 2019-ben Rossi ikonikus 46-osát használják majd. Erről először a McLaren fiatal titánja, Lando Norris beszélt, aki végül letett a 46-osról, mondván nem akar „utánozós lenni”.


Ő végül a 4-est választotta, azon egyszerű oknál fogva, hogy az jól mutat majd logójában és a közösségi oldalakon használt L4NDO jeligében. Amikor erről beszélt, Norris elhintette, nem ő az egyetlen, aki nagy rajongója a Yamaha motorosának.
A MotoGP-ben versenyző olasz Valentino Rossi a motoros gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíján a silverstone-i versenypályán 2017. augusztus 27-én. Rossi 2017. augusztus 31-én edzés közben balesetet szenvedett,  jobb lábában eltörött a combcsontja és a szárkapocscsontja. (MTI/AP/Rui Vieira) A MotoGP-ben versenyző olasz Valentino Rossi a motoros gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíján a silverstone-i versenypályán 2017. augusztus 27-én. Rossi 2017. augusztus 31-én edzés közben balesetet szenvedett, jobb lábában eltörött a combcsontja és a szárkapocscsontja. (MTI/AP/Rui Vieira)Elmondta, gyermekkorában „kedvelte” Alexander Albont, hiszen ő is az olasznak szurkolt, és a gokartosok között még használta is a szóban forgó rajtszámot. Ezt követően fölmerült, ha Norris nem, majd Albon „fölveszi” a példakép rajtszámát, végül azonban ő is úgy döntött, nem fogja „lemásolni” Rossit – nemrég bejelentette, a 23-as rajtszámmal fog versenyezni.


Már akkor fölmerült, a thai azért ebbe a választásba is belecsempészte kedvencét – ezt most közösségi oldalán el is ismerte. „Mindig is Rossi-rajongó voltam” – írta. „De egyértelmű, hogy nem tudom helyettesíteni magát a Doktort. Legalább csak félig…” – tette hozzá.


Nagy „elődökből” persze így sincs hiány, a 23-as ugyanis komoly „kultusszal” bír a sportok világában: a népszerű brit focista, David Beckham ezt használta pályafutása során, akárcsak az amerikai kosaras, Michael Jordan, valamint LeBron James, aki szintén a kosárlabdázás világában tette le a névjegyét. Az F1-ben, a szabad számválasztással kapcsolatos szabály bevezetése óta még senki sem használta.
 Alexander Albon (Fotó: XPB) Alexander Albon (Fotó: XPB)