Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren tanulna a Vandoorne-nal elkövetett hibákból

A McLaren tanulna a Vandoorne-nal elkövetett hibákból

RaceFans
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown elismeri, nem tudták kihozni a maximumot a juniorkategóriában remeklő Stoffel Vandoorne-ból, ebből pedig mindenképpen tanulni akarnak, ezért minden szükséges támogatást és segítséget megadnak majd újoncuknak, Lando Norrisnak.

Vandoorne komoly reményekkel érkezett a királykategóriába, hiszen minden juniorszériában le tudta tenni névjegyét, két Forma–1-es szezon után azonban távoznia kellett a McLarentől és más csapatnál sem kapott lehetőséget – így a szériát is el kellett hagynia, mégpedig be nem váltott ígéretként. Menesztését követően a McLaren ismét egy újonccal, Lando Norrisszal próbálkozik.

Norris útja eddig kísértetiesen hasonlít a belgáéhoz, a kisebb kategóriákban ugyanis szép sikerei voltak, ám ahogyan az előd esetében is láthattuk, ez nem garancia a jó F1-es szereplésre. Hogy, miért, annak több oka van, ezek közül némelyik a csapattal, némelyik a pilótával kapcsolatos.

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

Vandoorne például többször utalt arra, nem kapott meg minden szükséges támogatást, amit legutóbbi nyilatkozata során Zak Brown sem tagadott. Elmondta, hibáztak, hiszen nem tudták kihozni a maximumot pilótájukból. „Tudjuk, hogy Stoffel nagyon jó autóversenyző, de valamilyen okból kifolyólag nem működött a dolog” – kezdte az amerikai. „Vállaljuk a felelősséget, és próbáljuk megérteni, miért nem működött ez egy ilyen szép előéletű versenyzővel” – tette hozzá.

Nem szeretnénk, hogy ez megismétlődjön, az, hogy valahol félrementünk, vagy hozzájárultunk a sikertelenséghez” – magyarázta az ügyvezető, majd kiemelte, az új csapatvezetőt, Gil de Ferran részben pont azért szerződtették, hogy javítson a versenyzők teljesítményén. „A legfontosabb az, hogy a jobb kezem legyen. Az egyik ok, amiért felkértük, az, hogy akartunk egy igazi versenyzőt.”

„Ha megnézzük az életrajzát, láthatjuk, hogy versenyző volt, de csapatvezetéssel is foglalkozott. Roger Pense-vel bajnoki címeket nyert, tehát nagyon jól tudja, hogyan mennek a dolgok a volán mögött és azon kívül is. Az egyik legfontosabb feladata az, hogy mindenki jó formában dolgozzon, beleértve a versenyzőket is. Biztosítania kell Lando és Carlos (Sainz) számára a lehető legmegfelelőbb feltételeket a munkához” – zárta gondolatát.

Lando Norris (fotó: McLaren) Lando Norris (fotó: McLaren)
Borítókép: Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

További tartalmak