A MotoGP-be távozott a Ferrari juniorprogramjának vezetője

A MotoGP-ben kapott vezető szerepet a Ferrari korábbi sportigazgatója és a versenyzői akadémiájuk vezetője, Massimo Rivola.

Kimi Räikkönen és Massimo Rivola (Fotó: XPB)

Lewis Hamiltonnál csupán átmeneti kaland volt, hogy az F1 után motorokra nyergelt át, ám van olyan is az F1 vonzáskörzetében, aki komolyan és véglegesnek gondolja, hogy négyről két kerékre vált a télen. Az Aprilia MotoGP-csapata csütörtökön jelentette be, hogy január 7-ével a Ferrari korábbi szakemberét, Massimo Rivolát nevezi ki versenyrészlegének ügyvezető igazgatójává. E váltásnak már novemberben híre ment, de csak most vált hivatalossá.


A faenzai születésű Rivola 2009-től 2016-ig a Ferrari F1-es gárdájának sportigazgatója volt, majd elmozdították helyéről, és a versenyzői akadémia vezetőjévé nevezték ki. Ott a Lance Stroll-lal távozó Luca Baldisserrit váltotta, ténykedése pedig gyakorlatilag egybeesett a jövőre már Ferrari-versenyzőként száguldó Charles Leclerc „kinevelésével”, aki a márka első olyan fiatal tehetsége, aki az akadémiáról a versenyistállóhoz került.


A 47 esztendős olasz szakember összesen 21 éven át, 1998 óta dolgozott a Forma–1-ben, a Minardinál kezdte pályafutását marketingszakemberként, majd 2005-től csapatmenedzser lett. Később az istálló jogutódjánál, a Toro Rossónál is megtartotta ugyanezt a pozíciót, majd 2008 végén Maranellóba szerződött.


Hogy a Scuderia utánpótlás-nevelő programjának élén ki veszi át a helyét, arról a Scuderia egyelőre nem közölt információt.