Musorujsag
Élő Eredmények

A MotoGP-be távozott a Ferrari juniorprogramjának vezetője

A MotoGP-be távozott a Ferrari juniorprogramjának vezetője

Autosport
A MotoGP-ben kapott vezető szerepet a Ferrari korábbi sportigazgatója és a versenyzői akadémiájuk vezetője, Massimo Rivola.

Lewis Hamiltonnál csupán átmeneti kaland volt, hogy az F1 után motorokra nyergelt át, ám van olyan is az F1 vonzáskörzetében, aki komolyan és véglegesnek gondolja, hogy négyről két kerékre vált a télen. Az Aprilia MotoGP-csapata csütörtökön jelentette be, hogy január 7-ével a Ferrari korábbi szakemberét, Massimo Rivolát nevezi ki versenyrészlegének ügyvezető igazgatójává. E váltásnak már novemberben híre ment, de csak most vált hivatalossá.

A faenzai születésű Rivola 2009-től 2016-ig a Ferrari F1-es gárdájának sportigazgatója volt, majd elmozdították helyéről, és a versenyzői akadémia vezetőjévé nevezték ki. Ott a Lance Stroll-lal távozó Luca Baldisserrit váltotta, ténykedése pedig gyakorlatilag egybeesett a jövőre már Ferrari-versenyzőként száguldó Charles Leclerc „kinevelésével”, aki a márka első olyan fiatal tehetsége, aki az akadémiáról a versenyistállóhoz került.

A 47 esztendős olasz szakember összesen 21 éven át, 1998 óta dolgozott a Forma–1-ben, a Minardinál kezdte pályafutását marketingszakemberként, majd 2005-től csapatmenedzser lett. Később az istálló jogutódjánál, a Toro Rossónál is megtartotta ugyanezt a pozíciót, majd 2008 végén Maranellóba szerződött.

Hogy a Scuderia utánpótlás-nevelő programjának élén ki veszi át a helyét, arról a Scuderia egyelőre nem közölt információt.

Borítókép: Kimi Räikkönen és Massimo Rivola (Fotó: XPB)

További tartalmak