Vandoorne izgatott, hogy a Mercedesnél dolgozhat

A két gyenge szezon után „kispadra” kerülő Stoffel Vandoorne már várja, hogy a Mercedes szimulátoros tesztversenyzőjeként is kipróbálja magát és hozzátegyen valamit a címvédő alakulat működéséhez.

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

Miután a McLaren bejelentette, nem hosszabbít szerződést Vandoorne-nal, egy ideig úgy tűnt, a belga a Forma–1 közelében sem maradhat, a Mercedes azonban mentőövet dobott neki, hiszen túl azon, hogy versenyzői üléshez juttatta a Forma–E-ben szereplő HWA-istállónál, F1-es csapatánál is szerepet szánt neki: 2019-ben ő lesz az egyik szimulátoros tesztpilótájuk.


A jövő kapcsán többször elmondta, örül, hogy a Forma–E-ben új kihívást talált, és egy új közegben is bizonyíthat, az pedig csak „hab a tortán”, hogy a királykategóriát sem kell teljesen elhagynia – sőt ott a bajnokcsapattal dolgozhat majd. Éppen ezért izgatottan várja, hogy munkába álljon.

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)


„Én is ki fogom venni a részem a csapat működéséből” – jelentette ki a Forma–1 hivatalos oldalának nyilatkozva. „Izgalmas, hogy a Forma–1 világának a közelében maradok, és a bajnokcsapatnál lehetek. Ez egy nagyon érdekes lépés lesz. Biztos, hogy vihetek oda új ötleteket, és nekem is érdekes lesz, mert látni fogom a különbségeket a McLarenhez képest. Érdekes lesz, mert én eddig csak velük dolgoztam még. Jó lesz a környezetváltozás is” – tette hozzá.


A tesztversenyzői szerepkörből a visszatérés is könnyebb lehet Vandoorne számára, az elmúlt években ugyanis többször láthattuk, hogy egyéves kihagyás után azok a versenyzők még találtak maguknak F1-es ülést, akik kapcsolatban maradtak valamelyik istállóval, azok számára viszont nem igazán van már visszaút, akik elveszítik ezt a kapcsolatot.


181223 F1 ismetlesek kisebb


„Határozottan jobb ez így, hogy lesz szerepem ebben a világban, mert sosem tudhatod, mit hoz a jövő. Ott leszek a Mercedesnél, elvégzem a rám kiszabott munkát, szóval pontosan tudni fogják, hogy mit csinálok. Nem tudjuk, miként alakul majd a pilótapiac a jövőben. Idén nagyon őrült volt a mozgás a piacon, és ki tudja, mi lesz a következő évben. Ezt nehéz megállapítani, szóval jó, hogy megmarad a kapcsolat, mert bármikor jöhet egy lehetőség” – zárta gondolatát.
Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)