Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen: Button volt a legjobb csapattársam, de Grosjean gyorsabb

Magnussen: Button volt a legjobb csapattársam, de Grosjean gyorsabb

F1i
Ha az összképet nézzük, Jenson Button volt Kevin Magnussen eddigi legjobb csapattársa – véli a dán, aki azonban nyers tempó tekintetében jobbnak tartja jelenlegi márkatársát, Romain Grosjeant, mint a 2009-es világbajnokot.

A szebb napokat is megélt McLarennél debütáló Magnussen újoncéve nemcsak azért volt nehéz, mert a csapat a vártnál gyengébben teljesített, hanem azért is, mert egy világbajnok mellett kellett helyt állnia: első csapattársa Jenson Button volt. A fiatal dánnak voltak biztató eredményei, összességében viszont elmaradt a 2009-es bajnoktól.

Első szezonja után „kispadra” ültették, majd csapata búcsút is vett neki, F1-es pályafutását azonban folytathatta: előbb a Renault, majd a Haas adott neki lehetőséget. Az amerikaiaknál immáron második évét tölti Romain Grosjean mellett, akivel házi csatájuk eddig döntetlenre áll.

Jenson Button és Kevin Magnussen Ron Dennisszel (Fotó: Moy / XPB Images) Jenson Button és Kevin Magnussen Ron Dennisszel (Fotó: Moy / XPB Images)

Magnussen többször elmondta, nagyra tartja a franciát, akit legutóbbi nyilatkozata során is dicsért, amikor eddigi leggyorsabb csapattársaként hivatkozott rá. A legjobbnak viszont nem őt tartja, hanem Buttont. „Ha az egész csomagot nézzük, tehát az embert, a kémiát, a köridőket és így tovább, akkor Jenson az eddigi legjobb márkatársam” – mondta a BT-nek.

„Viszont kétségtelen, hogy Romain gyorsabb nála. Ha minden jól megy, akkor Romain egy körön elképesztően gyors” – utalt arra, hogy a francia leginkább az időmérő edzéseken állítja kihívás elé. Ebben a tekintetben 2018-ban is legyőzte őt, noha pontból Magnussen gyűjtött többet. „Jobb lett volna, ha én nyerem a párharcot. Talán jelent valamint ez a mutató, amikor a nagycsapatok körülnéznek. De nem így akarom reklámozni magam” – magyarázta.

Grosjean tavaly meglehetősen gyengén kezdte az évet, a nyáron azonban magára talált, formajavulása előtt pedig a csapattárs is fejet hajt. „Egy rendkívül kemény időszak után vágott vissza, és úgy tűnt, hogy én pedig visszaestem. De nem ez történt. Romain csak visszatért a csúcsformájához. A fejlesztésekkel egy olyan autót kapott, ami nagyon jól passzolt hozzá. Összességében jobb volt, mint a régi, de vele ellenben én azzal is jól boldogultam. Nagyon nehéz megérteni, mi jelentett számára ekkor különbséget” – zárta gondolatát a dán.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Romain Grosjean, Kevin Magnussen és az új Haas (Fotó: XPB)

További tartalmak