Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen: Jók a megérzéseim a Sauberrel kapcsolatban

Räikkönen: Jók a megérzéseim a Sauberrel kapcsolatban

F1i
A Ferraritól távozó Kimi Räikkönen tisztában van vele, hogy a Saubernél teljesen más jellegű lesz a szezonja, mint a vörösöknél volt. A tapasztalt pilóta azonban nem búsul emiatt, sőt reméli, a középmezőnyben igazi versenyben lehet majd része.

Már a nyáron sejteni lehetett, hogy a vörösök búcsút vesznek a 2007-es világbajnoktól, kinek helyét Charles Leclerc veszi majd át, aki úgy tűnt, nyugdíjazza is a finnt. Räikkönen azonban úgy döntött, még marad a királykategóriában, és elfogadta első Forma–1-es csapatának, a Saubernek az ajánlatát, ahol 2020-ig biztosan bérelt helye lesz.

Itt természetesen más jellegű kihívások várnak rá, mint a mezőny egyik élcsapatánál, ami 2017-ben és 2018-ban a bajnoki címért is versenyben volt. Räikkönen azonban nem bánja, hogy a dobogós pozíciók helyett feltehetően csak a pontszerzésért küzdhet majd.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

„Már izgatottan várom” – mondta az új feladat kapcsán. „Több értelemben is más lesz, mint az eddigi volt, de a cél ugyanaz. Itt sokkal inkább a versenyzésről szólnak majd a dolgok, mint a körítésről. Remélhetőleg mindkét fél számára működni fog a dolog. Ez a cél. Persze lehet, hogy tévedek, de nagyon jók a megérzéseim ezzel kapcsolatban. Ezért fogadtam el az ajánlatot, hogy visszatérek a csapathoz” – magyarázta a mezőny legtapasztaltabb versenyzője.

Az mindenképpen reménykeltő lehet Räikkönen számára, hogy a Sauber komoly fejlődésen ment keresztül 2018 során, és az Alfa Romeónak köszönhetően az anyagi háttér továbbra is biztosított lesz az egyre gyarapodó technikai csapat számára, hogy megvalósítsák elképzeléseiket. Räikkönen azonban ennek ellenére is óvatosan tekint a jövőbe.

„Nem igazán gondolkodom ezen. Majd minden kiderül, amikor vezetni fogjuk az új autót. Akkor majd látni fogjuk, hol tartunk, és azt is, merre indulhatunk onnan. Egyértelmű, hogy ez egy más jellegű kihívás lesz, de élvezem, ezért vállaltam el. Ha kérdezgetik, többen többféle választ adnak arra, mit érhetünk el. Majd meglátjuk, mire jutunk, de szerintem jó esélyünk van arra, hogy nagyszerű dolgokat érjünk el. Hogy hová jutunk? Ki tudja” – zárta gondolatát.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak