Musorujsag
Élő Eredmények

A tavalyi blama után ismét újraaszfaltozzák Silverstone-t

A tavalyi blama után ismét újraaszfaltozzák Silverstone-t

RaceFans
Két éven belül másodszor aszfaltozza újra pályáját Silverstone azok után, hogy a legutóbbi felújításuk kicsit sem nyerte el az F1 mezőnyének tetszését.

A 2018-as versenyükre a teljes pályát újraaszfaltozták a Brit Nagydíj szervezői, ám az eredmény visszás lett. Barcelonához hasonlóan egy új, simább aszfaltot fektettek le, mellyel a szintén vendégül látott MotoGP-sorozat igényeit kívánták kielégíteni, akik gyakran panaszkodnak, hogy az F1-esek által tönkretett, töredezett vagy huplis pályák komoly veszélyt jelentenek a két keréken száguldókra. Az új felület ugyanakkor az F1-esek szerint távolról sem lett olyan egyenletes, mint amilyennek mondták, és ez több versenyzőt kimondottan zavart.

A hazai kedvenc, Lewis Hamilton például kijelentette: „Csak pénzpazarlás volt, ezt az összeget jobb dolgokra is költhették volna. Ezenkívül a megbízott embereik a valaha volt legrosszabb munkát végezték. Ez a leghuplisabb pálya, amin valaha mentem” – minősítette kegyetlenül kritikusan a végeredményt.

Bár a címvédővel nem minden kollégája értett egyet (Fernando Alonso: „Emlékeznek egyáltalán, milyen volt a régi aszfalt?!”), a helyzetet még kínosabbá tette, hogy augusztusban a nagy esőzések után törölni kellett a MotoGP-futamot, amelynek a kedvéért az egész felújítás történt – mégpedig azért, mert csődöt mondott a pálya vízelvezető rendszere.

A RaceFans úgy értesült, mindezek után a szervezők úgy határoztak, hogy nekivágnak a két éven belüli második újraaszfaltozásnak is. Stuart Pringle, a pálya ügyvezetője a portálnak azt nyilatkozta, hogy reményei szerint a munkálatokkal még a július 12-n esedékes F1-es Brit Nagydíj előtt elkészülnek, így a száguldó cirkusz már egy tavalyihoz képest jobb állapotú pályán fog újra versenyezni.

A MotoGP-verseny törlése ügyében eközben még tart a vizsgálat. Annak kimenetele várhatóan azt is befolyásolja majd, hogy ki fogja állni a kényszerű újabb aszfaltozás költségeit. A pálya biztosítója a motorverseny hoppon maradt nézőinek kártérítését már kifizette. „Még várjuk a vizsgálat végeredményét. Már közelebb a vége, mint a kezdete” – adott helyzetjelentést Pringle.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak