Verstappen Marokkóban „áll közmunkába”

A hévégén „közmunkába áll” és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bíráit segíti majd a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen, aki a Forma–E marokkói fordulóján „bűnhődik” majd azért, amiért a Brazil Nagydíj után dulakodott Esteban Oconnal.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Sokáig emlékezetes marad az élen haladó Verstappen és a lekörözött Ocon ütközése a tavalyi brazil futamról, ami annyira felbőszítette a hollandot (aki emiatt veszítette el a futamgyőzelmet), hogy a leintést követően, a mérlegelésnél taszajtott egyet riválisán (aki állítása szerint némileg provokálta őt). Az esetet természetesen azonnal kivizsgálták.


Az FIA úgy határozott, Verstappent „közmunkával” sújtja, amiért sportemberhez nem méltóan viselkedett. Most az is kiderült, egészen pontosan hol és mikor áll majd munkába a holland versenyző.
Max Verstappen és Esteban Ocon (Fotó: Red Bull) Max Verstappen és Esteban Ocon (Fotó: Red Bull)A helyszín Marokkó lesz, az időpont pedig a holnapi nap, Verstappen ugyanis a Forma–E soron következő versenyhétvégéjén teljesít majd szolgálatot: segítenie kell a versenybírák munkáját (ettől azt remélik, jobban meg is érti őket, és ez segíteni fogja abban, hogy könnyebb elfogadja a döntéseiket, azt követően, hogy tavaly sokszor panaszkodott rájuk).


A holland a hírek szerint már ma este a helyszínre utazik, holnap ugyanis már reggel, a szabadedzések ideje alatt munkába kell majd állnia. Mivel a Forma–E-ben hagyományosan az időmérőt és a futamot is szombaton rendezik, Verstappenre zsúfolt nap vár.