Musorujsag
Élő Eredmények

Kikosarazta a Ferrarit volt csapatfőnöke

Kikosarazta a Ferrarit volt csapatfőnöke

Motorsport
Úgy tűnik, rövid életű volt a Stefano Domenicali ferraris visszatéréséről szóló találgatás: az olasz nemet mondott volt munkaadója ajánlatára.

Ahogy arról beszámoltunk, olasz sajtóértesülések szerint Mattia Binotto csapatfőnökké történt kinevezése után a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Stefano Domenicali visszahívásán is elgondolkodott. Az istállójukat 2008 és 2014 között vezető olasznak állítólag Louis Camilleri ügyvezető igazgatói pozícióját ajánlották volna, ezzel erősítve a csapatfőnökké előléptetett, a sportpolitikában kevésbé jártas Mattia Binotto helyzetét.

Úgy tudni, a vörösök ajánlatot is tettek Domenicalinak, aki azonban az olasz Motorsport értesülése szerint nemet mondott erre. A szakember elégedett a jelenlegi munkájával; a Lamborghini ügyvezető igazgatójaként munkája már gyümölcsözni kezdett, hiszen az Urus modell eladásával és a megduplázott gyártásmennyiséggel minden eddiginél jobb a cég anyagi helyzete, ami a gyors, vártnál hatékonyabb reformokat bevezető Domenicali érdeme.

Pedig a Ferrari szempontjából több érv is szólt a visszahívása mellett. Kiváló barátságot ápolnak Binottóval, hasonló a filozófiájuk is, emellett olyan feladatokat vállalhatna át, amikre jelenleg nem feltétlenül van megfelelő embere a Scuderiának.

Domenicali megkörnyékezése mindenesetre azt sugallja, hogy a jelenlegi ügyvezető igazgató, Louis Camilleri pozíciója bizonytalan. Többen vélik úgy, hogy Binotto hiába remek technikai szakember, a szerteágazó csapatfőnöki feladatokhoz egymaga kevés lesz, így szüksége lenne segítségre, amit Camilleritől nem biztos, hogy meg fog kapni. Nagy kérdés, hogy az elnök John Elkannék keresnek-e új alternatívát, vagy a felmerülő kétségek dacára a jelenlegi felállásban ugranak fejest a 2019-es szezonba.

Borítókép: Stefano Domenicali és Maurizio Arrivabene (Fotó: XPB)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek