Musorujsag
Élő Eredmények

Russellt lenyűgözte Hamilton munkamorálja

Russellt lenyűgözte Hamilton munkamorálja

Motorsport
Bár a Forma–1 mellett más dolgokkal is foglalkozik, Lewis Hamilton nem pusztán tehetségének köszönheti sikereit, hanem annak is, hogy csapatával folyamatosan kőkeményen dolgozik azért – jelentette ki George Russell, aki a Mercedes tesztpilótájaként közelről figyelhette honfitársát.

A Mercedes juniorversenyzőjeként majd tesztpilótájaként Russellnek alkalma nyílt arra, hogy Hamilton mellett dolgozzon és alaposan megfigyelje az ötszörös világbajnokot. Ennek kapcsán elmondta, a honfitárs munkamorálja üdítően hatott rá, hiszen a sokak által hangoztatott véleménnyel ellentétben ő sem csak a tehetségének köszönheti eredményeit.

„Számos különböző vélemény van az évközi tevékenységeiről” – utalt arra, hogy többen úgy vélik, az, hogy az F1 mellett mással is próbálkozik, jól mutatja, Hamilton nem öl annyi időt a versenyzésbe, mint ellenfelei, és örülhet, hogy kivételes tehetséggel áldották meg.

George Russell a szemléletváltás zászlóvivője lett a Williamsnél (Fotó: XPB) George Russell  (Fotó: XPB)

„Sok eseményen megjelenik, és nagyon tehetséges pilóta. Viszont amikor megérkezik a pályára, tudható, hogy a belét is ki fogja dolgozni, hogy a csapat kihozza a maximumot a hétvégéből. Mindenkit motivál, és jó irányba hajt. Nagyon keményen dolgozik. Igazán üdítő volt számomra, hogy egy olyan srác, mint ő, nemcsak a tehetségére támaszkodik, hanem nagyon keményen meg is dolgozik az eredményekért” – hangsúlyozta.

„Ez olyasmi lehet, amit folyamatosan fejlesztett magában, ahogy teltek az évek” – folytatta a tavalyi Forma–2-es bajnok. „Nem támaszkodhat csak a tehetségére. Ha az autó nem működik, akkor tudnia kell, hogyan lehet a megfelelő irányba mozdítani a csapatot. Biztosra veszem, hogy pont ez az, amit az elmúlt években csinált” – magyarázta.

Az idén a Williamsnél debütáló Russell elmondta, hatalmas lehetőség volt számára az, hogy közelről figyelhette hazája legsikeresebb F1-es versenyzőjét. „Minden területen igyekszem kitűnni. Ha bajnok akarok lenni, nem támaszkodhatok csak a tehetségre, vagy a tempóra. Az F1 ennél többről szól, miközben egy márkát is képviselsz, és több szponzor is segít a versenyzésben. Valamit vissza kell adni nekik, amiért segítenek az autó felkészítésében. Így teljes a csomag. Lewis ezt remekül csinálja. Olyan jól dolgozik a pályán, mint azon kívül. Mindenki őt akarja látni, és vele akar beszélni” – fogalmazott.

Fotó: XPB Fotó: XPB
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak