Musorujsag
Élő Eredmények

Villeneuve szerint a Mercedes-kapcsolat áldás és átok is Ocon számára

Villeneuve szerint a Mercedes-kapcsolat áldás és átok is Ocon számára

GMM
A Mercedes harmadik számú versenyzője, Esteban Ocon szerencsés, hogy a németek felkarolták és így komolyabb szponzorok nélkül is eljuthatott a Forma–1-ig, ennek a támogatásnak azonban megvan a maga árnyoldala is – véli az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve.

Ocon akkor került nehéz helyzetbe, amikor csapata, a Force India új tulajdonosokhoz került, a befektetői csoportot vezető Lawrence Stroll ugyanis az egyik autóba fiát, Lance Strollt ültette, a másik hely pedig az istállót 2014 óta erősítő Sergio Pérezé maradt, és hiába tartják a jövő egyik nagy csillagának, a francia ezt követően máshol sem nem talált helyet magának.

Ehhez az is hozzájárult, hogy az ellenfelek nem akartak olyan pilótát alkalmazni, akinek mercedeses kapcsolatai vannak, a németek pedig semmiképpen sem akarták elengedni védencük kezét, így ő 2019-re tesztpilótai szerepkörbe került a bajnokcsapathoz.

Jacques Villeneuve (Fotó: XPB) Jacques Villeneuve (Fotó: XPB)

A királykategóriára eseményeit szinte folyamatosan kommentáló Jacques Villeneuve a téma kapcsán arra igyekezett rámutatni, Ocon számára a Mercedes támogatása egyszerre volt áldás és átok is. „A Forma–1-be a Mercedesnek köszönhetően került be” – kezdte a kanadai. „Ugyanakkor az is tény, hogy ők akadályozták meg abban, hogy más csapathoz menjen” – tette hozzá.

„Szerencsésnek mondhatja magát, hogy úgy van itt évek óta a Forma–1-ben, hogy nem kell érte komoly összegeket fizetnie, ami egyébként elképesztő. Erre büszkének kell lennie, ahelyett, hogy a negatívumokra gondol” – tanácsolta a korábbi világbajnok.

Az Ocon helyzetével kapcsolatos beszélgetés apropója az volt, hogy Villeneuve nemrég bemutatott egy támogatói programot, amit kifejezetten a kevésbé tehetős fiatal versenyzők számára hoztak létre, hogy segítsék az ő előrejutásukat. „Úgy érzem, a pénzügyi támogatás ma fontosabb, mint a tehetség. Évek óta visszajárok, és egyre világosabban látom, hogyan mennek a dolgok. A szülők, akik hozzám fordulnak, gyakran azt kérdezik, mit tehetnének azért, hogy segítsék a gyermekeiket? Én azt szoktam mondani, tanácsolják azt, csináljanak valami mást. Ez kegyetlen válasz, de nem tudok hazudni” – fogalmazott.  

Toto Wolff és Esteban Ocon (Fotó: XPB) Toto Wolff és Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (fotó: XPB)

További tartalmak