Kiszivárgott az első kép az új McLarenről!

Sikeresen „kiszivárogtatták” az első képet egy 2019-es F1-es autóról. Nemcsak a McLaren dizájnjáról, de egy idei változásról is képet kaphattunk belőle.


Közeleg a február, és ha a valós autóbemutatók időszaka még közel egy hónap távolságban is van, lassan kezdetét veszi a módszeres információcsöpögtetések, a „véletlenül” kiszivárogtatott részletfotók és a figyelemhajhász felvezető kampányok időszaka.


Az ilyesmiben mostanság a McLaren jár az élen – a csapat közösségi oldalán már szerdán közzétett egy rövid videót, mely ízelítőt adott abból, milyen dizájnú rajtszámokat helyeznek az idei autójukra.
Na bumm, mondhatnánk, közben viszont a Facebook-oldalukon rövid ideig elérhető volt egy új profilkép is, amely a kék számoknál lényegesen többet mutatott. A később törölt, de a figyelmet azért így sem elkerülő grafikából kiderült, hogy az MCL34-es is a tavalyihoz hasonló papajaszínt kapja, kiegészítve a már jól ismert kék motívummal.


A képből emellett két további következtetést is levonhatunk. Egyfelől az új autónak a jelek szerint egészen széles lesz a versenyző feje fölé helyezett légbeömlője, másfelől a hátsó szárnyon egy ismerős logó jelenik meg, a Coca-Coláé. Az italgyártó a múlt év végén alkalmi megállapodásuknak köszönhetően már reklámozott a McLaren autóin, az idei évre viszont minden jel szerint állandó partneri szerződést kötöttek, és kiemelt helyet foglaltak maguknak.
Zak Brown ügyvezető igazgató a múlt hétvégi Autosport International rendezvényen előrebocsátotta: bár a megújulás előtt álló sportág helyzetében és a Brexit körüli problémák is miatt különösen nehézzé vált a szponzorkeresés az F1-ben, csapatukhoz így is újabb támogatók szegődnek. „A cégek kissé vonakodnak hosszú távon befektetni, mert nem teljesen biztosak abban, mi fog történni, valamint hogy annak milyen következményei lesznek. De mi vagyunk olyan szerencsések, hogy a múlt évben öt partnert találtunk, és ebben a hónapban legalább két újabbat fogunk bejelenteni, akikkel már aláírtunk” – bocsátotta előre.


A McLaren egyébként február 14-én tartja új versenygépének és versenyződuójának a hivatalos bemutatóját. Idén Carlos Sainz és Lando Norris versenyez a továbbra is Renault-motor hajtotta, a csapat elmondása szerint lényegesen feljavított autóikat.


Szinte biztosra vesszük azonban, hogy az újabb képekre nem kell addig várnunk…


Az F1 téli menetrendje:


február 12. – a Renault bemutatója


február 13. – a Racing Point csapatbemutatója (Toronto)


február 14. – a McLaren bemutatója (Woking), a Sauber bejáratása (Fiorano)


február 15. – a Ferrari bemutatója (Maranello)


február 17. – a Ferrari bejáratása (Barcelona)


február 18-21. – az első kollektív teszt (Barcelona)


február 26-március 1. – a második kollektív teszt (Barcelona)