Musorujsag
Élő Eredmények

Lauda ismét hazatérhetett a kórházból

Lauda ismét hazatérhetett a kórházból

Reuters, APA
Jó hírrel szolgált a bécsi Általános Kórház: Niki Laudát influenzás megbetegedése után ismét hazaengedték.

A Mercedes tanácsadójaként dolgozó korábbi versenyző az év elején tért vissza abba a bécsi kórházba, amelyben augusztus elején életmentő tüdőátültetést hajtottak végre raja. Niki Lauda január 2-án szállították Ausztriába, miután ibizai otthonában egyik családtagjától elkapta az influenzavírust. Eleinte súlyosabb megbetegedésről és újabb tüdőgyulladásról is szóltak a hírek, ám a háromszoros világbajnokot kezelő egyik orvos utóbbit később határozottan cáfolta, miként azt is, hogy Laudát lélegeztető gépre kellett kötniük.

A kezelés így is hosszabbra nyúlt az előzetesen vártnál, ám szerda este a kórház az osztrák APA hírügynökségnek megerősítette, a 69 esztendős exsportoló már elhagyhatta az intenzív osztályukat, és ismét hazatérhetett. Mindezt a kórház mellkassebészeti osztályának vezetője, a korábban Laudát műtő Walter Klepetko közölte, aki hozzátette, Lauda intenzív osztályon történt kezelésére leginkább elővigyázatosságból volt szükség: legyengült immunrendszere miatt szigorú megfigyelés alatt kellett őt tartaniuk, amíg fel nem gyógyul a betegségből. „Egy átlagos kórházban az ilyesmi nem lett volna lehetséges” – indokolt korábban.

Lauda az influenzája előtt már intenzív rehabilitációs programot folytatott. Elmondása szerint két fizioterapeuta segítségével napi hat órát tréningezett, hogy visszanyerje korábbi erejét. Többek között a saját teniszpályáján gyakorolta a járókerettel történő közlekedést, és azt tervezte, hogy januárban már el is dobja a segédeszközt. Az őt újra legyengítő betegség e folyamatot szakította meg, és egyelőre kérdéses, hogy a visszalépés milyen hatással lesz a felépülésére.

Ő mindenesetre célul tűzte ki maga elé, hogy már a február közepén rajtoló téli teszteken visszatér az F1-es boxutcába – de ha erre nem is kerül sor, legkésőbb a március 17-i Ausztrál Nagydíjon már jelen akar lenni.

Borítókép: Niki Lauda (Fotó: XPB)

További tartalmak