Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso elárulta, mit hiányol majd legjobban az F1-ből

Alonso elárulta, mit hiányol majd legjobban az F1-ből

GMM
A tavalyi év végén visszavonuló Fernando Alonsónak leginkább a Forma–1-es autók vezetésével járó izgalom hiányzik majd a királykategóriából, ez ugyanis mindig különleges élmény volt számára, függetlenül attól, a mezőny mely részében versenyzett.

A kétszeres világbajnok több eredménytelen szezon után 2018-ban határozta el, búcsút int a királykategória mezőnyének, igaz, magával a versenyzéssel nem áll le, sőt egyre több kategóriában igyekszik bizonyítani rátermettségét. Befejezi például a WEC szuperszezonját, részt vesz Indy 500-on, és a hírek szerint a terepralival is szemez.

Noha az utóbbi években többször kiábrándultan nyilatkozott a Forma–1-ről, azt mindig igyekezett megjegyezni, szerencsésnek érzi magát, hogy sokáig a mezőny tagja lehetett, és szép sikereket érhetett el. Nemrég azt is elmondta, mit fog legjobban hiányolni az elmúlt 18 évből.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Azt hiszem, a vezetés. Ezeknek az autóknak a vezetése. Ezek a versenygépek különlegesek” – magyarázta. „Nem számít, hogy tizennegyedik vagy, esetleg ötödik, vagy épp a győzelemért harcolsz. Persze egyértelmű, hogy ha a győzelemért küzdesz, vagy a dobogóért, az plusz öröm. De ha csak egy szabadedzést is teljesítesz velük, érezed, hogy ezek az autók nagyon különlegesek. A technológia, ami mögöttük van, nehezen állítható elő más sorozatokban is” – folytatta.

Később azért hozzátette, lesznek olyan dolgok is, amik egyáltalán nem fognak hiányozni neki, mint például a zsúfolt menetrend, ami miatt szinte sosem tölthetett időt a családjával és a barátaival. „A másik oldalon ott vannak a negatívumok. Ezek főleg akkor ütköznek ki, ha az ember itt volt 18 évig. Az egész életedet a Forma–1-nek szenteled” – fogalmazott.

„Nincs szabadidőd, nincs családod, nincsenek barátaid, nincs magánéleted, nincs feleség, nincsenek gyerekek. Nincs semmi. Csak akkor lehetsz sikeres, ha mindent beleadsz. Most mások a prioritásaim. Ha más kategóriákban is versenyzel, akkor rájössz, hogy a Forma–1 egy szinttel feljebb van. Minden egyes hétvégén, a világ minden pontján a tökéletességet próbálod elérni. Ezek a legjobb emlékek, amiket magammal viszek” – zárta gondolatát.  

Fernando Alonso (fotó: McLaren) Fernando Alonso (fotó: McLaren)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak