Musorujsag
Élő Eredmények

Eltűnnek a rózsaszín autók az F1-es rajtrácsról?

Eltűnnek a rózsaszín autók az F1-es rajtrácsról?

RaceFans
Lehet, hogy eltűnnek a „Rózsaszín Párducok” az F1-es rajtrácsról? A Racing Point a hírek szerint új főszponzort talált, és ezzel a festésük is változhat.

A Force India még 2017 elején sokkolta az F1-et azzal, hogy ezüstről rózsaszínre festette át az autóit. Volt is, aki cikizte őket, megjegyezve, akkora összegért, amekkorát nekik a dizájnjukat megszabó BWT víztechnológiai vállalat fizet nekik, ő bizony nem engedte volna a színváltást. A rózsaszín festés aztán mégis hamar a silverstone-iakhoz nőtt, különlegessé tette őket, és elkezdték „Rózsaszín Párducként” emlegetni csapatukat.

Könnyen lehet viszont, hogy ennek hamarosan vége.

Már a múlt év végén lehetett hallani pletykákat arról, hogy 2019-ben az arculatváltás jegyében az autók dizájnja is meg fog változni, most pedig híre ment, hogy a csapat több évre szóló megállapodást kötött egy fogadásokkal foglalkozó céggel, a SportPesával, amely a hivatalos főszponzorukká válhat – éppen a színeiket eddig meghatározó BWT-t váltva ezzel. A cég online fogadásokkal foglalkozik, Kenyából indult, Afrikában, az Egyesült Királyságban és a Man-szigeten van jelen, színe pedig a kék.

A RaceFans szakírója, Dieter Rencken úgy tudja, hogy a múlt nyáron történt tulajdonosváltással Racing Pointtá vedlő gárda február 13-án a hivatalos évindító rendezvényén, a Torontói Motorsshow-n fogja bejelenteni együttműködésüket, melynek értelmében a SportPesa az első szezonban 8, a másodikban 10, az opcionális harmadikban pedig 12 millió amerikai dollárral fogja támogatni őket.

Force India (Fotó: XPB) Force India (Fotó: XPB)

Egyelőre kérdéses, hogy a BWT-vel megszakítják-e a kapcsolatukat, vagy csupán új alapokra helyezik azt, ám a pletykák szerint az osztrákoknak az új tulajdonossal, Lawrence Stroll-lal voltak, vannak nézetkülönbségeik a jövőt illetően. A csapat egyelőre az esetlegesen érkező és a talán távozó támogatóról szóló híreket sem kommentálta, ahogy a BWT sem nyilatkozott az F1-es szerepvállalásáról.

A Racing Pointnak még a végleges neve körül is vannak kérdőjelek. Bár az FIA hivatalos 2019-es nevezési listáján e néven szerepelnek, Otmar Szafnauer csapatfőnök előrebocsátotta, hogy sor kerülhet még újabb módosításra (új főszponzor érkezése esetén főleg), és arra is tett utalást, hogy ő maga jobb csapatnevet is el tudna képzelni a tavalyi tulajdonosváltás után kényszerből, a Force India tulajdonát felvásárló cég nevéből eredő változat helyett.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak