Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez úgy érzi, alulértékelik

Pérez úgy érzi, alulértékelik

Motorsport
Sergio Pérez úgy érzi, nem ismerik el eléggé eddigi Forma–1-es eredményeit, a jövő egyik meghatározó alakjának gondolt Esteban Ocon mellett elérteket pedig egyenesen alulértékelik, noha mindkét közös szezonjukban több pontot szerzett.

A mexikói versenyző hét éve állandó tagja a királykategória mezőnyének, ez alatt az időszak alatt pedig számos csapattárs ellen bizonyított már: újoncként ugyan alulmaradt Kobajasi Kamuival szemben, második szezonjában viszont már a tapasztalt japán fejére nőtt, majd csapatváltása után egy korábbi világbajnok (Jenson Button) mellett is helyt állt.

Igaz, a McLaren vezetőit így sem győzte meg, 2014 előtt tehát el kellett hagynia a csapatot. Ekkor dobott neki mentőövet a Force India (ma Racing Point), ahol azóta Nico Hülkenberggel és Esteban Oconnal vívott házon belüli küzdelmet: mérlege a német és a francia ellen is pozitív.

Esteban Ocon és Sergio Pérez (Fotó: XPB) Esteban Ocon és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Ennek ellenére úgy érzi, eredményeit nem ismerik el eléggé, sőt, Ocon mellett még háttérbe is szorult, hiába győzte le a fiatal pilótát. „Olyan, mintha az emberek egyszerűen már hozzászoktak volna, hogy itt vagyok” – kezdte. „Amikor újonc voltam, akkor még mindenki rólam beszélt, és én voltam a következő nagy reménység, mint most Esteban. Voltam a legjobb a középmezőnyben, és a legtöbb csapattársam legyőztem. Az eredmények beszédesebbek, mint a vélemények” – folytatta.

Noha a tabellán előbb végzett, az időmérőkön 16-5-re kikapott Ocontól, azt pedig most is elismerte, a francia jobb munkát végzett a kvalifikációkon. „Az eredmény egyértelmű. Ő volt a jobb az időmérőkön, igaz, a különbségek azért eléggé kicsik voltak. Általában kevesebb, mint egy tized volt közöttünk. De a futamokon jobb voltam, és a jobb eredmény is az enyém” – magyarázta.

Elmondta, tavaly azért teljesített gyengébben az időmérőkön, mert nem sikerült mindig ráéreznie autójára. „Nem éreztem túlságosan magabiztosnak magam az autóban a szezon során. Elég sokat küszködtem, hogy sikerüljön megtalálni a jó egyensúlyt. De a futamokon sikerült kihoznom belőle a legtöbbet. Persze ez az ő eredményeiből semmit sem von le. Én nem igazán éreztem, Esteban meg jobb volt az időmérőkön. Ez van. Nekem és a csapatomnak kell a legjobbat kihozni az autóból. Máskor jobb voltam szombatonként. Aztán valószínűleg már túl nagy hangsúlyt is fektettük a futamokra” – zárta gondolatát, utalva arra, hogy idővel valamelyest „elengedte” a kvalifikációkat.

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (fotó: XPB)

További tartalmak