Musorujsag
Élő Eredmények

A mexikói szervezők is a Liberty mellé álltak

A mexikói szervezők is a Liberty mellé álltak

F1i
Orosz kollégáik mellett a Mexikói Nagydíj szervezői is támogatásukról biztatták a Liberty Mediát, azt követően, hogy a futamrendezők szövetsége éles hangvitelű kritikát fogalmazott meg a Forma–1 kereskedelmi jogainak tulajdonosával szemben.

Londoni találkozójuk után a versenyszervezők szövetsége, a FOPA több ponton is kritikát fogalmazott meg a Liberty Mediával szemben. Aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy több országban is fizetős csatornákra kerültek a közvetítési jogok, jelezték, elégedetlenek az F1 fejlesztési ütemével, és elvárják, hogy a jogtulajdonos szorosabban együttműködjön velük.

Azt is sérelmezték, hogy az újonnan érkező helyszíneknek már nem kell akkora jogdíjakat fizetniük a futamokért, mint nekik. Az Orosz Nagydíj szervezők nem sokkal később jelezték, ők a Liberty mellett állnak, a FOPA támadását pedig erőtlennek tartják.

Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)

Kedd este a mexikói szervezők is kiadtak egy közleményt, melyben tisztázták, a sajtóhírekkel ellentétben ők nem vettek részt a londoni találkozón, és nem is értenek egyet feltétlenül a kritikákkal (ezeket leghangosabban a Brit Nagydíjat szervező Stuart Pringle hangoztatta). „Szeretnénk kifejezni az együttérzésünket a többi helyszínnel. Megértjük, hogy minden ország és verseny helyzete más és más” – állt a mexikóiak kommünikéjében.

„Örömmel fogadjuk a folyamatban lévő tárgyalásokat, és azt hogy jó kapcsolatot ápolhatunk a többi szervezővel. A Mexikói Nagydíj képviselői azonban nem vettek részt az említett találkozón és nagyra értékelik az F1 új tulajdonosainak munkáját, azt, hogy próbálják megérteni a szervezőket, az ő követeléseiket és aggodalmaikat, valamint a szurkolókat is” – folytatták.

„Tudjuk, hogy az F1 tulajdonosai meghallgatták az aggodalmakat, érzékenyen reagáltak, a felek pedig szorosan együttműködnek. Ennek megfelelően nem értünk egyet azzal, amit a szervezők szövetsége megjelentetett a közleményében a mi nevünkben is. A szervezők és a Forma–1 irányítói folytatják a tárgyalásokat a Mexikói Nagydíj szerződésének a meghosszabbításáról mégpedig a nyilvánosságtól távol” – fejezték be közleményüket.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes) Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak