Újabb kép a „gyíkmintájú” F1-es Mercedesről

Újabb képpel borzolja a kedélyeket a Mercedes. Egyre nyilvánvalóbb, hogy jövő héten egy „gyíknak” álcázott autót tervez leleplezni…

Kép: Mercedes

Megkezdte a kedvcsinálást a Mercedes. Autója jövő szerdai bemutatója előtt egy héttel szokása szerint már csöpögteti az információkat, és sorra teszi közzé az új gép apró részleteiről készült képeket. Az már szerdán világossá vált, hogy el fog térni a megszokott fényezéstől: a csapat egy vibráló mintájú első szárnyról tett föl először egy felvételt.


Bár erre mondhattuk azt, hogy az autó többi része ettől még lehet ezüst, ám most újabb fotó került ki közösségi oldalukra, mely egyértelművé tette, hogy a teljes autó új köntösben mutatkozhat be. Alaposabb szemügyre vétellel kiderül, hogy az újabb részletfotó a baloldali oldaldoboz alsó sarkát és a rá rögzített légterelő rögzítését ábrázolja. Kicsit még alaposabban figyelve a grafikát, az is feltűnhet, hogy a „gyíkminta” a padlólemezre, de még a jobbra bevillanó hátsó kerékre is fölkerült… Ez aligha lesz így a valódi autón.
Az viszont egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Mercedes amolyan álcafestéssel tervezi leleplezni a W10-es modelljét. Az ötlet nem annyira eredeti, a Red Bull az elmúlt években többször is meglépte ugyanezt az előszezonban. 2015-ben zebramintás autóval teljesítették a teszteket, tavaly pedig egy sötétkék masinával. Aztán Ausztráliára visszaváltottak a megszokott fényezésére.
A zebramintás Red Bull 2015-ből (Fotó: xpbimages.com) A "zebramintás" Red Bull 2015-ből (Fotó: XPB)


A mostani türkizes mintának egyfelől a 2019-es szabályváltozások miatt lehet létjogosultsága: optikailag segíthet elrejteni (vagy legalábbis nehezebben észrevehetővé tenni) bizonyos új megoldásokat. Emellett viszont reklámcélokat is szolgálhat, hiszen a minta, amiből most ízelítőt kaptunk, ismerős lehet a Mercedes elektromos autóiról is. Az EQC modellt például ugyanilyen mintájúra festették annak szériagyártást megelőző spanyolországi tesztje alkalmával. Nem lepődnénk meg, ha egy ilyen autó is felbukkanna az F1-es bemutató/bejáratás alkalmával.
A Mercedes-Benz EQC (Fotó: Daimler Media) A Mercedes-Benz EQC (Fotó: Daimler Media)A Mercedes-Benz EQC (Fotó: Daimler Media) A Mercedes-Benz EQC (Fotó: Daimler Media)A Mercedes-Benz EQC (Fotó: Daimler Media) A Mercedes-Benz EQC (Fotó: Daimler Media)


Az egyelőre kérdéses, hogy a Mercedesnek mik a tervei a rendhagyó festéssel. A csapat február 13-án Silverstone-ban filmes nap keretében járatja be új négykerekűjét. Hogy ezt követően a teszteken is ilyen külsővel fogják-e használni, az még kérdéses, miként az is, Melbourne-ben a megszokott dizájnnal sorakoznak-e föl az év első futamának rajtjához.


A közzétett fotók a figyelemfelkeltés mellett arra is jók voltak, hogy grafikusok már az egész autót el tudják képzelni. A tervező Mark Antar például máris megmutatta, milyennek várhatjuk Lewis Hamilton idei a megújult festéssel: