Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel is kipipálta az üléspróbát

Vettel is kipipálta az üléspróbát

Ferrari
Az istálló újonca, Charles Leclerc után a rutinos Sebastian Vettel is ellátogatott a Ferrari főhadiszállására, hogy teljesítse üléspróbáját a 2019-es gépben, és egyeztessen csapattársaival.

Csütörtök délután Leclerc üléspróbájáról adott hírt a Ferrari, és közölte, a fiatal monacói „kötelességének” letudása óta az új csapattársakkal is egyeztetett. Ma reggel a márkatárs, Sebastian Vettel teljesített egy hasonló programot – adták hírül a vörösök.

Vettel találkozott az új csapatvezetővel, Mattia Binottóval és mérnökeivel is egyeztetett az új autóról, mellyel a csapat egyértelmű célja a bajnoki cím megszerzése lesz majd azt követően, hogy 2017-ben és 2018-ban is alulmaradtak a Mercedesszel és Lewis Hamiltonnal szemben.

A versenygépet egészen pontosan egy hét múlva, február 15-én mutatják majd be a Ferrari főhadiszállásán, annak bejáratására pedig két nappal később, jövő vasárnap kerül sor a barcelonai pályán, ahol február 18-án a tesztidőszak is kezdetét veszi majd.

A konstrukciót a hírek szerint SF-90-nek fogják keresztelni. A névben az első két betű a Scuderia Ferrari csapatnevet jelöli, a 90-es szám pedig az istálló alapításának 90. évfordulója előtt tiszteleg. Ami a fényezést illeti, az olasz források tudni vélik, a vörös az új főszponzornak köszönhetően valamivel sötétebb az eddig megszokottnál.

Ferrari (Fotó: XPB) Ferrari (Fotó: XPB)
Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari)

További tartalmak